ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαταρκτική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Προκαταρκτική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο πριν τον θάνατό του, στην Ομόνοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο η έρευνα θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών». Συγκεκριμένα, θα εξετάσει εάν έπραξαν τα νόμιμα ή ξεπέρασαν τα όρια που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας φυσικής ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών» και το οποίο κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με το κινητό του τηλέφωνο ο Ζακ Κωστόπουλος κείτεται στο έδαφος μετά τον ξυλοδαρμό από τον κοσμηματοπώλη και από πάνω του στέκονται αστυνομικοί προκειμένου να τον συλλάβουν. 

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών φαίνεται να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι που θεωρείται πειστήριο του εγκλήματος και ένας άλλος εμφανίζεται να τον κλωτσάει παρόλο που δεν προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.