ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερχείλισαν ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια στο Αργος – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

kykl
argolida42342342342

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώνονται μέσα στην πόλη του Αργους, με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Αναστάσιος Χεβειδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε το ποτάμι Ξεριάς και έχουν προκληθεί προβλήματα, κυρίως σε δρόμους της πόλης.

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos0

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα για μεταφορά ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια σε ασφαλείς περιοχές.

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Χειβιδόπουλος, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του 'Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά.»

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos2

Όπως πρόσθεσε, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο 'Αργος, φθάνουν περίπου τα 25», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αύριο το πρωί πιθανόν ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.»

Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες».

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos4

Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο».

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos6

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αργολίδας, αλλά υπάρχει συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και συνεργεία εργάζονται και αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση».

Όσον αφορά στην πληροφορία για αγνοούμενο στην περιοχή της Νέας Κίου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα, διότι βρέθηκε άμεσα, καθώς είχε πάει να δει σε ποια κατάσταση ήταν το χωράφι του».

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos8

Δείτε εικόνες από την Αργολίδα: 

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos10

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos12

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos14

ypercheilisan-potamia-plimmyrisan-spitia-sto-argos-amp-8211-epi-podos-o-kratikos-michanismos16