Ταφύλλης: Οι πληγείσες περιοχές θα κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ταφύλλης: Οι πληγείσες περιοχές θα κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πληγείσες περιοχές θα κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Ταφύλλης, κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας. 

«Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τα σημαντικότερα από τα οποία εντοπίζονται στην Κορινθία, ιδιατέρως σε Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο, την Αργολίδα, κυρίως σε Αργος, Νέα Κίος και Κιβέρι και τη Βόρεια Εύβοια», επεσήμανε ο κ. Ταφύλλης, ενώ πρόσθεσε ότι σοβαρά προβλήματα παραμένουν στο Μαντούδι Ευβοίας λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει ενεργοποιηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τρία άτομα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα στο Μαντούβι Ευβοίας. 

Ο κ. Ταφύλλης υπογράμμισε επίσης ότι «τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην Ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες». 

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε περισσότερα από 1.300 περιστατικά, πολλά από τα οποία αφορούν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης ατόμων στις πληγείσες περιοχές», τόνισε ο κ. Ταφύλλης και συμπλήρωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία εφάρμοσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν». 

Επικαλούμενος το σημερινό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, επεσήμανε ότι τα πιο έντονα φαινόμενα εστιάζονται στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία – κυρίως στη Χαλκιδική – την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

«Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 – 9 μποφόρ θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο», τόνισε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ ανακοίνωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και στην Αττική για βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα μπορεί να είναι και ισχυρές.

Τέλος, απήθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας και ιδιαίτερα να μη διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χειμάρρους.

«Είναι από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των επιχειρήσεων τις οποίες οργάνωσε τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική για να διασωθούν συμπολίτες μας από οχήματα που παρασύρθηκαν από ρέματα«, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταφύλλης.

«Θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις εφόσον υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα», κατέληξε ο Ταφύλλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή