ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντηση του υπ. Παιδείας για το έκτακτο βοήθημα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Απάντηση του υπ. Παιδείας για το έκτακτο βοήθημα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στον απόηχο των καταγγελιών, φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πρύτανη Οδυσσέα Ζώρα, ότι η αποζημίωση, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δεν έχει ακόμα καταβληθεί στους δικαιούχους, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του απαντά:

«Από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει πιστωθεί στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ ως έκτακτη χρηματική βοήθεια 2.000 ευρώ στους 92 φοιτητές που διέμεναν στην Εστία. Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποδώσει το έκτακτο βοήθημα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με απόφαση της Συγκλήτου του».

Νωρίτερα σήμερα, ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, πως τα 184.000 ευρώ που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα, διότι η υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργείου Παιδείας:

«Με αφορμή την εύλογη διαμαρτυρία των φοιτητών της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για το γεγονός ότι δεν τους έχει αποδοθεί το έκτακτο βοήθημα των 2.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει:

Από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει πιστωθεί στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ ως έκτακτη χρηματική βοήθεια 2.000 ευρώ στους 92 φοιτητές που διέμεναν στην Εστία. Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποδώσει το έκτακτο βοήθημα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με απόφαση της Συγκλήτου του.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαμονή των φοιτητών της Εστίας στα δύο ξενοδοχεία, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ήταν τα μόνα διαθέσιμα για να καλύψουν άμεσα τη στέγασή τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την μονιμότερη εγκατάσταση των φοιτητών έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους».