ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Ελληνες φοιτητές: Εύχομαι να μην ξενιτευτείτε

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Ελληνες φοιτητές: Εύχομαι να μην ξενιτευτείτε

Την ευχή να σταματήσει η «διαρροή» νέων επιστημόνων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος στο Φανάρι, το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου, ομάδα καθηγητών, φοιτητών και συνεργατών του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εύχομαι να βρείτε καλές θέσεις στην Ελλάδα και να μην φύγετε όπως έφυγαν πολλοί επιστήμονες τα τελευταία χρόνια και τους κέρδισε η Ευρώπη, οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στερήθηκε του επιστημονικού δυναμικού τους η Ελλάδα που έχει τόση ανάγκη», τόνισε προς τους νέους επιστήμονες ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και συμπλήρωσε: «Εύχομαι λοιπόν να σταδιοδρομήσετε κατά προτίμηση στην Ελλάδα και να έχετε όλα τα καλά του Θεού στη ζωή σας και στο λειτούργημά σας, γιατί η ιατρική όπως και η θεολογία δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Αλλά και στην ιδιωτική σας ζωή, στις οικογένειες που θα δημιουργήσετε αργότερα, να έχετε όλες τις ευλογίες του Θεού και να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε την ευχή και τη συμπόρευση του Πατριάρχου».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Ιατρικής Σχολής στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας με την ευκαιρία συμμετοχής της σε επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους διαχρονικούς αγώνες της Μητρός Εκκλησίας για τη διαφύλαξη των ιερών και των οσίων της Πίστεως και του Γένους.

Εκ μέρους της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ η Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου προσέφερε στον Παναγιώτατο αναμνηστικό με τον θυρεό του Πανεπιστημίου. Επίσης, του παρέδωσαν επιστολή του Πρύτανη, Καθ. Μελετίου-Αθανασίου Δημοπούλου, με την οποία εκφράζει τον σεβασμό και την στήριξη του αρχαιοτέρου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Ελλάδος προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.