Κύκλωμα στις φυλακές – Αποφυλάκιση τύπου «Φλώρου» για ισοβίτη

Κύκλωμα στις φυλακές – Αποφυλάκιση τύπου «Φλώρου» για ισοβίτη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και άλλη περίπτωση αποφυλάκισης με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά βαρυποινίτη εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές με αφορμή την έρευνα για την περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου, διευρύνοντας πλέον την έρευνα τους και για αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων  υπό όρους με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας, εκτός από τα αδικήματα για δωροδοκίες και ψευδείς βεβαιώσεις τώρα διερευνούν και για εγκληματική οργάνωση  καθώς εντοπίστηκε κύκλωμα μέσα στις φυλακές για παράνομες αποφυλακίσεις κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Διαφθοράς που ξεκίνησε έρευνα με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου, έπεσε πάνω  και άλλη περίπτωση ισοβίτη κρατουμένου που βγήκε από τη φυλακή πριν κάποιους μήνες με τη χρήση πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών.

Η δεύτερη αυτή περίπτωση οδήγησε τους εισαγγελείς σε ανεύρεση στοιχείων που οδηγούν στην ύπαρξη κυκλώματος με πλοκάμια και μέσα στις φυλακές όπου με πλαστά χαρτιά ( ιατρικά πιστοποιητικά) κρατούμενοι για βαριά αδικήματα, όπως ο ισοβίτης που εντοπίστηκε, πέτυχαν να αποφυλακιστούν με όρους.

Ο ισοβίτης που ήδη είναι έξω είχε καταδίκες για ανθρωποκτονία και άλλα ποινικά αδικήματα και έκανε χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

Η έρευνα πάντως της Εισαγγελίας συνεχίζεται ήδη έχουν φθάσει στα χέρια των εισαγγελέων περί τους 340 φακέλους αποφυλακίσεων προς έλεγχο και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη την τροποποίηση του νόμου για να μπορούν να ανακαλούνται οι παράνομες αποφυλακίσεις που στηρίζονται σε πλαστά πιστοποιητικά για την υγεία του κρατουμένου.

Άλλωστε η περίπτωση Φλώρου που αποτέλεσε και την αφορμή για την έρευνα των εισαγγελέων, συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο καθώς και δεύτερο ιατρικό πιστοποιητικό αποδείχθηκε στην υπόθεση αυτή πλαστό. Και έπεται συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT