ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια με 200 παράτυπους μετανάστες τα ξημερώματα στην Ορεστιάδα (βίντεο)

epeisodia-me-200-paratypoys-metanastes-ta-ximeromata-stin-orestiada-vinteo-2278449

Περιστατικό με παράνομους μετανάστες, σημειώθηκε στην Καβύλη Ορεστιάδας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το e-evros.gr,  τα ξημερώματα της Τρίτης περίπου 200 παράτυποι μετανάστες συγκεντρώθηκαν λίγο πιο κάτω από τον Κόμβο της Καβύλης, αφού πέρασαν πεζή τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην μέση του δρόμου, και κάθισαν στο οδόστρωμα, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα πραγματοποίησαν κατάληψη.
Στο βίντεο ακούγεται ένας εκ των μεταναστών ο οποίος τράβηξε το υλικό, να προτρέπει τους υπόλοιπους να καθίσουν κάτω και να μη σηκώνονται από το δρόμο, παρά τις προσπάθειες που γίνονταν για τη μετακίνησή τους.

Στο σημείο δημιουργήθηκε μάλιστα και ένταση ανάμεσα στους μετανάστες και τους διερχόμενους οδηγούς. Τελικά,  με την παρέμβαση αστυνομικών και συνοριοφυλάκων από την Ορεστιάδα, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φύλαξης στο Χειμώνιο.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν από μερικές ημέρες υπήρξε παρόμοιο περιστατικό με κατάληψη από 150 άτομα που οδηγήθηκαν στο Φυλάκιο, ενώ τα αιτήματα και τις δύο περιπτώσεις είναι κοινά, και αφορούν στην παραχώρηση προσωρινού ασύλου και εγγράφων προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν αλλού.