ΝΥΤ: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έπληξε και τις ιερόδουλες

ΝΥΤ: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έπληξε και τις ιερόδουλες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πώς η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες εξώθησαν πολλές γυναίκες στην Ελλάδα στην πορνεία, αλλά και πόσο έπεσαν οι τιμές στο «επάγγελμα», αναφέρει πρόσφατο άρθρο των New York Times.

Σε ρεπορτάζ της συντάκτριας σε έναν οίκο ανοχής στην οδό Φυλής, καταγράφεται η μέση τιμή των κοριτσιών που «τα κάνουν όλα στο κρεβάτι», σύμφωνα με την μαντάμ του σπιτιού: 20 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο, πολλές γυναίκες στην Ελλάδα εξωθήθηκαν την τελευταία 8ετια στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, λόγω οικονομικών δυσκολιών, όπως η Δήμητρα: «Είχα ένα ανθοπωλείο για 18 χρόνια και τώρα είμαι εδώ από ανάγκη, όχι από ευχαρίστηση. Κάποτε με αποκαλούσαν κυρία Δήμητρα και τώρα έγινα πόρνη» δήλωσε στην εφημερίδα.

Επίσης, η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα έφερε πτώση της «ταρίφας». Όπως εξηγεί στους ΝΥΤ ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «το 2012 το ποσό για πάρεις μία ιερόδουλη από το δρόμο  σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ήταν περίπου 39 ευρώ, ενώ το 2017 είναι μόνο 17 ευρώ. Σημείωσε 56% πτώση».

Όπως παρατηρούν τα ίδια τα «κορίτσια» στην εφημερίδα, εκτός από την οικονομική κρίση, άλλαξε και η πελατεία τους.  Οι Έλληνες δεν επισκέπτονται πια τα πορνεία γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ενώ η  πλειοψηφία των πελατών είναι πλέον οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει το κέντρο της  Αθήνας ή μένουν πάνω από τους οίκους ανοχής, σε σπίτια με πολύ χαμηλό ενοίκιο.

Όμως, εκτός από την αύξηση των μεταναστών, η έρευνα του κ. Λάζου έδειξε άνοδο 5% και στην ελληνική πελατεία μεταξύ 2012 και 2017.«Το σεξ είναι σαν το τσιγάρο. Θα βρεις 20 ευρώ για αυτό, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» δήλωσε ο Μανόλης, ένας 33χρονος οδηγός ταξί και τακτικός πελάτης των πορνείων στην οδό Φυλής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή