Νέα κόντρα εργοθεραπευτών με το υπουργείο Υγείας

Νέα κόντρα εργοθεραπευτών με το υπουργείο Υγείας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μεθοδεύσεις, οι οποίες έχουν στόχο τον επαγγελματικό στραγγαλισμό τους, κατηγορούν οι εργοθεραπευτές το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών, στην τελευταία τροποποίηση του ενιαίου κανονισμού παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται ότι τα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων ανοιχτής περίθαλψης θα μπορούν να διενεργούν μεμονωμένες πράξεις ειδικής αγωγής (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες) μέσω ειδικής σύμβασης. «Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτονται οι ιδιώτες εργοθεραπευτές και οι ασφαλισμένοι κατευθύνονται ξεκάθαρα προς τα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων (ΚΑΑ), με τον ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί σαν έμμεσος διαφημιστής τους», σημειώνει ο σύλλογος, που υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υγείας προχωράει σε αυτήν τη μεθόδευση λόγω της άρνησης των επαγγελματιών ειδικής αγωγής να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Οι εκπρόσωποι των εργοθεραπευτών διαμαρτύρονται επίσης για τη δυνατότητα που δίνεται στους γιατρούς των ΚΑΑ να συνταγογραφούν εργοθεραπείες για τον εργοθεραπευτή του ίδιου του ΚΑΑ και εκτιμούν πως η συγκεκριμένη διάταξη θα οδηγήσει σε υπερσυνταγογράφηση εξετάσεων.

Οι εκπρόσωποι των εργοθεραπευτών αντιδρούν και στην εφαρμογή του νέου τρόπου αποζημίωσής τους για υπηρεσίες που παρέχουν σε ασφαλισμένους, με τη χρήση κουπονιών (vouchers) και η οποία –εκτός απροόπτου– ξεκινάει αύριο. Τόσο οι εργοθεραπευτές όσο και άλλοι επαγγελματίες ειδικής αγωγής έχουν δηλώσει ότι δεν θα δέχονται τα κουπόνια, ενώ έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ κατά του μέτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή