Κίτρινος συναγερμός λόγω αυξημένων παροχετεύσεων σε Έβρο και Άρδα

Κίτρινος συναγερμός λόγω αυξημένων παροχετεύσεων σε Έβρο και Άρδα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρηματική διακοίνωση, με επίπεδο επικινδυνότητας στο κίτρινο, εξέδωσε η Βουλγαρία αναφορικά με τη ροή στους ποταμούς Έβρο και Άρδα, για την 24η Νοεμβρίου.

«Ειδικότερα ο Έβρος και ο Άρδας θα έχουν αυξημένες παροχετεύσεις και κίτρινο συναγερμό στις 24 Νοεμβρίου και το επόμενο πενθήμερο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, όμως όχι επιφυλακή που προκαλεί μία μεγαλύτερη εγρήγορση. Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα». Αυτό δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, ενόψει του χειμώνα.

Αναφορικά με την κατάσταση των αναχωμάτων, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως εκκρεμεί η αντιμετώπιση ρηγμάτων που δημιουργήθηκαν σε αναχώματα σε 17 σημεία του ποταμού Έβρου, τα οποία προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Μαρτίου, διαβεβαιώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν μένει ακάλυπτο. Είμαστε σ' ετοιμότητα, εφόσον παραστεί ανάγκη, να παρέμβουν τα μηχανήματα της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου».

«Έγιναν μελέτες για την αντιμετώπιση των ρηγμάτων που δημιουργήθηκαν σε αναχώματα σε 17 σημεία του ποταμού Έβρου. Αυτές οι μελέτες εστάλησαν στο υπουργείο Υποδομών για χρηματοδότηση μέσα στον Ιούλιο και δυστυχώς το υπουργείο επί δύο μήνες, δηλαδή τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, καθυστέρησε να στείλει τη σχετική χρηματοδότηση, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ… Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου μάς ήρθε η χρηματοδότηση, πέρασε το θέμα από την οικονομική επιτροπή και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, προκειμένου εντός Δεκεμβρίου να μπουν οι ανάδοχοι» εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT