Η Κέρκυρα υποψήφια στον 2ο διαγωνισμό «EUFCN Location Award»

Η Κέρκυρα υποψήφια στον 2ο διαγωνισμό «EUFCN Location Award»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού, το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) ανακοινώνει το 2ο «EUFCN Location Award», του διαγωνισμού για την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Το EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa. Πέρσι το Δίκτυο γιόρτασε τη 10η επέτειο του με μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και θέσπισε το βραβείο.

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK) με χαρά ανακοινώνει πως η πρότασή του – και φέτος – συγκαταλέγεται στους φιναλίστ και διεκδικεί τη διάκριση. Πρόκειται για την υποψηφιότητα της Κέρκυρας, ενός από τα προστατευόμενα μνημεία της Ελλάδας από την UNESCO, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS THE DURRELLS (1ος – 4ος κύκλος επεισοδίων).

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa – www.cineuropa.org και να ψηφίσει, συμπληρώνοντας την online φόρμα (https://cineuropa.org/en/felaprofile/362948/#cm).

Πέρα από την ευχαρίστηση να βοηθήσουν το μέρος που αγαπούν να κερδίσει τον τίτλο της «Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας», όσοι και όσες συμμετέχουν στην ψηφοφορία μπορούν να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Ο νικητής θα επιλεγεί με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa.

Ψηφίστε εδώ: (https://cineuropa.org/en/felaprofile/362948/#cm)

Περισσότερες πληροφορίες για το EUFCN εδώ: (www.eufcn.com)

Περισσότερες πληροφορίες για το Hellenic Film Commission εδώ: (https://www.filmcommission.gr/)

Περισσότερες πληροφορίες για τα γυρίσματα της σειράς THE DURRELLS εδώ: (https://www.filmcommission.gr/hfcnews/the-durrells-season-4-wraps-filming-in-greece/)