Ελεύθερος με αναστολή ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

Ελεύθερος με αναστολή ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές ποινές με αναστολή, χωρίς να πάνε μέσα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και σε τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του.

Πρόκειται  για την υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης με ψευδείς βεβαιώσεις, η οποία είχε αποκαλυφθεί  στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διενήργησε ο τότε εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2».

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, το Βίκτωρα Ρέστη τον οποίο έκρινε ένοχο για της ψευδή  βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό μάλιστα τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου  1608/1950 ενώ του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου. Οι δικαστές πάντως έδωσαν τόσο στον Β. Ρέστη όσο και στους υπόλοιπους τέσσερις καταδικασθέντες ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να είναι όλοι ελεύθεροι.

Έτσι, ο Β. Ρέστης θα μπορεί έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του  σε δεύτερο βαθμό να είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της καταπάτησης των 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης  στη  Β' Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια,  η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση  και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου. Σε όλους τους καταδικασθέντες, δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή