Αθώος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την Αιξωνή

Αθώος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την Αιξωνή

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε δύο χρόνια για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, το δικαστήριο εξέδωσε σήμερα Τρίτη απόφαση, κρίνοντας αθώους τους περισσότερους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση και για τον οποίο και ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσής του.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους μόνον δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους. Πρόκειται για έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρωτόδικα, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές  για τους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT