Ακούγοντας μουσική χωρίς… ακοή

Ακούγοντας μουσική χωρίς… ακοή

Η μουσική δεν αφορά μόνο τα αυτιά μας, αλλά «ακουμπάει» με πιο έμμεσο και υπόγειο τρόπο και τα υπόλοιπα ανθρώπινα αισθητήρια όργανα.

ακούγοντας-μουσική-χωρίς-ακοή-561458464

Το ότι ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες όλων των εποχών, δημιούργησε μουσικά αριστουργήματα ενώ αντιλαμβανόταν ότι η ακοή του τον εγκατέλειπε, είναι αρκετό για να «ψυλλιαστούμε» ότι η μουσική δεν αφορά μόνο τα αυτιά μας, αλλά «ακουμπάει» με πιο έμμεσο και υπόγειο τρόπο και τα υπόλοιπα ανθρώπινα αισθητήρια όργανα.

Για αυτούς λοιπόν που βιώνουν την κατάσταση της κωφότητας, η μουσική δεν είναι μόνο ήχος. Ένας τέτοιος μουσικόφιλος άνθρωπος είναι και η Ρέιτσελ Κολμπ. Κουφή για ολόκληρη την παιδική και εφηβική ζωή της, στα 20 της απέκτησε μερική ακοή μέσω ενός κοχλιακού εμφυτεύματος. Αυτή η καθοριστική στιγμή στη ζωή της άλλαξε και τη σχέση της με τη μουσική, προσθέτοντας νέες αισθήσεις στον ήδη πλούσιο δεσμό της με τις νότες, τον ρυθμό και τις μελωδίες, έναν δεσμό που οι περισσότεροι από εμάς θα θεωρούσαμε σχεδόν σίγουρα ανύπαρκτο…

Τελευταίες ειδήσεις

Συναγερμός για τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη – Αδιάκοπη μάχη σε Εύβοια, Ηλεία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή