ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 27η Δεκεμβρίου

ap_421227176

Flashback στην 27η Δεκεμβρίου-1
Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Δυτική Αφρική, υποστράτηγος Τζορτζ Σ. Πάτον, και ο διοικήτης των γαλλικών δυνάμεων στο Μαρόκο, στρατηγός Τσαρλς Νογκς, αποδίδουν στρατιωτικό χαιρετισμό στους τάφους των Αμερικανών και Γάλλων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αμερικανικής απόβασης στην Καζαμπλάνκα, στο Μαρόκο, το 1942. (AP Photo)

Flashback στην 27η Δεκεμβρίου-2
Η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο, οδεύει προς την προεκλογική συγκέντρωση που θα δώσει την τελευταία της δημόσια ομιλία, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, στην πόλη Ραβαλπίντι, το 2008. Λίγη ώρα αργότερα, μετά το πέρας της ομιλίας της και καθώς έφευγε από το χώρο της συγκέντρωσης, η Μπούτο έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος αφού την πυροβόλησε τρεις φορές, ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος, παρασέρνοντας στον θάνατο την πρώην Πακιστανή πρωθυπουργό και άλλα είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη της φρουράς της. (AP Photo/Mohammad Javed)

Flashback στην 27η Δεκεμβρίου-3
Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού υψώνεται στον ουρανό του λιμανιού Χάνγκμαν της Βόρειας Κορέας, μετά την έκρηξη δυναμίτη στις τοπικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις αποθήκες προμηθειών, με σκοπό τη μη χρησιμοποίηση τους από τις βορειοκορεατικές κομμουνιστικές δυνάμεις, το 1950. (AP Photo/Max Desfor )