ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 10η Ιανουαρίου

ap_9501100300

flashback-sti-10i-ianoyarioy0
Ένας Τσετσένος μαχητής προσπαθεί να φυλαχθεί από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών των ρωσικών ομοσπονδιακών δυνάμεων, που βρίσκονται ακροβολισμένοι στα γύρω κτίρια, στο κέντρο της τσετσενικής πρωτεύουσας, ενώ μία γυναίκα προσπαθεί να βρει καταφύγιο από τη βροχή σφαιρών, κατά τη διάρκεια της μάχης του Γκρόζνι, στο πλαίσιο του Πρώτου Πολέμου της Τσετσενίας, το 1995. Στο βάθος διακρίνεται το βομβαρδισμένο προεδρικό μέγαρο της Τσετσενίας. (AP Photo/David Brauchli)

flashback-sti-10i-ianoyarioy1
Η ολυμπιακή ομάδα σκι αντοχής των Ηνωμένων Πολιτειών προπονείται στους χιονισμένους λόφους του Σαν Βάλεϊ του Αϊντάχο, λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Όσλο, το 1952. (AP Photo)

flashback-sti-10i-ianoyarioy2
Οι Αμερικανοί αστροναύτες Φρανκ Μπόρμαν, Τζέιμς Λόβελ και Γουίλιαμ Άντερς της διαστημικής αποστολής «Απόλλων 8» παρελαύνουν σε πανηγυρικό κλίμα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, είκοσι περίπου μέρες μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αποστολής τους, το 1969. Στη δέυτερη επανδρωμένη διαστημική πτήση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Απόλλων» της NASA και στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή με προορισμό τη Σελήνη, οι τρεις αστροναύτες έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που βγήκαν εκτός του πεδίου βαρύτητας της Γης και έφτασαν στο Φεγγάρι, όπου και είδαν την αθέατη πλευρά του. (AP Photo)