ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 4η Φεβρουαρίου

ap_343983454047

flashback-stin-4i-fevroyarioy0
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και νεοεκλεγέντας πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφωνεί λόγο μπροστά από πλήθος υποστηρικτών του την ημέρα της εκλογικής του νίκης και μετάβασης του στο προεδρικό αξίωμα, ευχαριστώντας τους οπαδούς του για τη στήριξη τους και τη συμβολή τους στο να αποτραπούν τα ξένα σχέδια αποδυνάμωσης της Ρωσίας, έξω από το Κρεμλίνο, το 2012. Η αντιπολίτευση και οι ξένοι παρατηρητές των εκλογών έκαναν από την πλευρά τους λόγο για νοθεία και ευρείες παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας. (AP Photo/Misha Japaridze)

flashback-stin-4i-fevroyarioy2
Οι εκτεταμένες καταστροφές που έχει υποστεί αυτο το κτίριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βουκουρέστι, είναι ενδεικτικές του μεγέθους των υλικών καταστροφών που προκάλεσε ο πολύνεκρος σεισμός μεγέθους 7.2 Ρίχτερ που χτύπησε τη Ρουμανία στις 4 Μαρτίου του 1977, ο οποίος οδήγησε στον θάνατο πάνω από 1.500 Ρουμάνους πολίτες. (AP Photo)

flashback-stin-4i-fevroyarioy4
Ποντάροντας στο πως αυτό μπορεί να επιδράσει ψυχολογικά στους Κινέζους αντιπάλους τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με δέος τις τίγρεις, θεωρώντας τες ιερές, αυτοί οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σχεδιάσει μία απειλητική καρικατούρα του επιβλητικού αιλουροειδούς στην μπροστινή όψη του τεθωρακισμένου οχημάτους που επιβαίνουν, κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, το 1951. (AP Photo)

flashback-stin-4i-fevroyarioy6
Ο Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ ορκίζεται 32ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θέση στην οποία θα παραμείνει μέχρι τον θάνατο του, το 1945, καταφέρνοντας να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους στην επαύριο της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1929, αλλά και να φέρει εις πέρας με επιτυχία τον γολγοθά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ουάσιγκτον, το 1933. Δεξιά από τον Αμερικανό πρόεδρο στέκεται ο μεγαλύτερος γιος του, Τζέιμς Ρούζβελτ και ο προκάτοχος του στο προεδρικό αξίωμα, Χέρμπερτ Χούβερ. (AP Photo)