ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 13η Μαρτίου

ap_700313089

flashback-sti-13i-martioy0
Σε μία χαρακτηριστική εικόνα του ολοκληρωτικού χαρακτήρα του καθεστώτος του Τρίτου Ράιχ και του απόλυτου ελέγχου που ασκούσε στις μάζες, 60.000 μέλη της ναζιστικής νεολαίας στέκονται σε παράταξη κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας του Αδόλφου Χίτλερ στο συνέδριο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, στη Νυρεμβέργη, το 1936. (AP Photo)

flashback-sti-13i-martioy2
Σε μία στιγμή κατάνυξης και περισυλλογής, Αμερικανοί πεζοναύτες παρακολουθούν μία λειτουργία σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που έχουν στήσει στο καπό ενός τζιπ, λίγο πριν εξαπολύσουν μία σφοδρή επίθεση εναντίον θέσεων των Βιετκόνγκ, νότια της πόλης της Ντα Νανγκ, στο Νότιο Βιετνάμ, το 1970. (AP Photo/Charles J. Ryan)

flashback-sti-13i-martioy4
Επιβαίνοντας σε ένα κατάμεστο λεωφορείο, ο Κουβανός πρωθυπουργός Φιντέλ Κάστρο μεταβαίνει στο στάδιο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, όπου θα ολοκληρώσει την ομιλία που ξεκίνησε στο πρώην προεδρικό ανάκτορο με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της απόπειρας δολοφονίας του πρώην δικτάτορα της Κούβας, Φουλχένσιο Μπατίστα, από φοιτητές του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το 1959. Στις 13 Μαρτίου του 1957, φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας επιτέθηκαν ανεπιτυχώς εναντίον του προεδρικού ανακτόρου με σκοπό να δολοφονήσουν τον Κουβανό δικτάτορα, με αποτέλεσμα 27 εκ των οποίων να χάσουν τη ζωή τους στη συμπλοκή που ακολούθησε. (AP Photo)