ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 6η Μαΐου

ap_370506033

Flashback στην 6η Μαΐου-1}
Το πίσω μέρος του γερμανικού επιβατικού αερόπλοιου Χίντενμπουργκ (LZ 129 Hindenburg) εκρήγνυται πάνω από τον αεροναυπηγικό σταθμό του Λέικχερστ, στο Νιου Τζέρσεϊ, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς, λίγο πριν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι για το 1937. Την πυρκαγιά και τις δύο διαδοχικές εκρήξεις, που προήλθαν από διαρροή υδρογόνου, ακολούθησε η συντριβή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 επιβάτες και 22 μέλη του πληρώματος εκ των 97 επιβαίνοντων (36 επιβάτες και 61 μέλη του πληρώματος).(AP Photo/Philadelphia Public Ledger)

Flashback στην 6η Μαΐου-2
Το μεγαλύτερο αερόπλοιο της ιστορίας, το γερμανικό ζέπελιν Χίντενμπουργκ, συντρίβεται στο έδαφος, λίγο πριν ολοκληρώσει το διάρκειας τριών ημερών υπερατλαντικό του ταξίδι από τη Γερμανία, στο Νιου Τζέρσεϊ, το 1937. Το τραγικό δυστύχημα, το οποίο έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια πλήθους πολιτών και δημοσιογραφών, έβαλε οριστική «ταφόπλακα» στη «χρυσή εποχή» των αερόπλοιων κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, αναστρέφοντας το θετικό κλίμα της εποχής προς το συγκεκριμένο εναέριο μεταφορικό μέσο. (AP Photo/Murray Becker) 

Flashback στην 6η Μαΐου-3
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρουόνται με πλήθος φοιτητών στην περιοχή του Καρτιέ Λατέν, στην ίσως πιο βίαιη μέρα του «Γαλλικού Μάη», η οποία έμεινε γνωστή ως «Ματωμένη Δεύτερα», στο Παρίσι, το 1968. Σχεδόν 1.000 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των οδομαχιών, εκ των οποίων 345 αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν και 422 συλλήψεις φοιτητών. (AP Photo)

Flashback στην 6η Μαΐου-4
Εργάτες συμμετέχουν στις εργασίες εκσκαφής σε κάποιο εργοτάξιο του μετρό της Νέας Υόρκης (New York City Subway), στην Οδό Λαφαγιέτ, γνωστή τότε με την ονομασία Οδός Ελμ, στο Μανχάταν, το 1901. (AP Photo)