ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 7η Μαΐου

ap_4505070161

Flashback στην 7η Μαΐου-1
Πλήθος Αμερικανών πολιτών έχει ξεχυθεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης, κατακλύζοντας την Τάιμς Σκουέαρ του Μανχάταν, για να πανηγυρίσει την άνευ όρων παράδοση του Τρίτου Ράιχ και το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη, το 1945. (AP Photo/Tom Fitzsimmons)

Flashback στην 7η Μαΐου-2
Μέλη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού με καλυμμένα τα πρόσωπα τους συνοδεύουν το φέρετρο του ιστορικού Ιρλανδού αγωνιστή πείνας Μπόμπι Σαντς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από μία μακρά απεργία πείνας στις βρετανικές φυλακές, διάρκειας 66 ολόκληρων ημερών, στο Κοιμητήριο Μίλταουν, αφού ολοκληρώθηκε η τελετή της κηδείας σε κάποια εκκλησία του Μπέλφαστ, το 1981. (AP Photo/Robert Dear)

Flashback στην 7η Μαΐου-3
Αποστεωμένοι κρατούμενοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης Ebensee, στις Αυστριακές Άλπεις, στην πλειονότητα τους πολιτικοί κρατούμενοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, φωτογραφίζονται από τους απελευθερωτές τους της 80ης Μεραρχίας της Τρίτης Αμερικανικής Στρατιάς, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου, το 1945. Περίπου 8.500 με 11.000 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κράτησης τους, κυρίως λόγω της πείνας και του υποσιτισμού, όπως μαρτυρά ξεκάθαρα η φωτογραφία. (AP Photo)

Flashback στην 7η Μαΐου-4
Η συζυγική ζωή μίας Αμερικανίδας γυναίκας με έναν Φιλιππινέζο μάγειρα δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή από τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Κου Κλουξ Κλαν, τα οποία ζητούν με ένα απειλητικό μήνυμα από τη γυναίκα να εγκαταλείψει τον άντρα της, καθώς «έχουν κουραστεί από τις λευκές γυναίκες που ζουν με Φιλιπιννέζους», στο Μαϊάμι της Φλόριντα, το 1938.  (AP Photo)