ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 28η Μαΐου

ap_341228022

flashback-stin-28i-ma-oy0
Η Ελζίρ Ντιόν ξεκουράζεται μαζί με τα πέντε νεογέννητα παιδιά της, λίγο μετά την ιστορική γέννα των πρώτων πεντάδυμων της ιστορίας που κατάφεραν να επιβιώσουν της βρεφικής τους ηλικίας, κοντά στο Κάλαντερ του Οντάριο, το 1934. (AP Photo)

flashback-stin-28i-ma-oy1
Σχεδόν έναν χρόνο μετά την απόβαση της Νορμανδίας και δύο περίπου μήνες μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ, ένας Αμερικανός στρατιώτης εκτελεί υπηρεσίες σκοπού σε μία πρώην θέση του γερμανικού πυροβολικού, στην παραλία «Γιούτα», στη Νορμανδία, το 1945. Η συγκεκριμένη παραλία, ένας εκ των πέντε γεωγραφικών τομέων που έλαβε χώρα η «Επιχείρηση Κυρίαρχος» (κωδική ονομασία της συμμαχικής απόβασης στις ακτές της Νορμανδίας), έλαβε την κωδική ονομασία «Γιούτα» από τον αμερικανικό στρατό, ενόψει της κρίσιμης απόβασης στα γαλλικά παράλια. (AP Photo/Peter J. Carroll)

flashback-stin-28i-ma-oy2
Μετά από απόφαση του βασιλιά Λεοπόλδου Β' του Βελγίου, ο Βελγικός στρατός παραδίνεται στον Γερμανό εισβολέα και ξεκινάει η γερμανική κατοχή της χώρας, η οποία θα κρατήσει σχεδόν για ολόκληρη τη διάρκεια του πολέμου, το 1940. Εδώ, Βέλγοι στρατιώτες αφοπλίζονται από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις στις Βρυξέλλες. (AP Photo)

flashback-stin-28i-ma-oy3
Με ένα μοντέλο διαστημικού πυραύλου στα χέρια του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, φωτογραφίζεται στα σκαλιά του Καπιτωλίου με τους επτά εκπαιδευόμενους αστροναύτες που επέλεξε η ΝΑΣΑ για την επάνδρωση των αποστολών του Προγράμματος Μέρκιουρι, στην Ουάσιγκτον, το 1959. (AP Photo)