ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 26η Ιουνίου

ap_630626035

Flashback στην 26η Ιουνίου-1
Σε μία από τις πιο εμβληματικές ιστορικές στιγμές του Ψυχρού Πολέμου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι εκφωνεί μπροστά σε περίπου 300.000 Βερολινέζους τον διάσημο λόγο του στο Δυτικό Βερολίνο, με τον οποίο εξέφρασε ξεκάθαρα τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Δυτική Γερμανία, 22 μήνες μετά την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου από την Ανατολική Γερμανία, το 1963. Ο λόγος του, ο οποίος περιέχει τη μνημειώδη φράση «είμαι ένας Βερολινέζος» (ich bin ein Berliner), θεωρείται ίσως ο πιο διάσημος και χαρακτηριστικός πολιτικός λόγος της ψυχροπολεμικής εποχής, καθώς και ένας από τους πιο σπουδαίους του Αμερικανού προέδρου. (AP Photo)

Flashback στην 26η Ιουνίου-2
Η σχολή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μπανγκόκ «γιορτάζει» τη διεθνή μέρα του ΟΗΕ κατά των ναρκωτικών, καίγοντας πάνω από έναν τόνο κατασχεθέντων ναρκωτικών, ο οποίος περιείχε, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες χασίς, ηρωίνης και όπιου, το 1996. (AP Photo/Richard Vogel)

Flashback στην 26η Ιουνίου-3
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χάρι Τρούμαν, κοιτάει των υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του, Έντουαρντ Στετίνιους, καθώς υπογράφει τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο Σαν Φρανσίσκο, το 1945. Η απόφαση των αντιπροσώπων των 50 κρατών που υπέγραψαν τον καταστατικό χάρτη υπήρξε ομόφωνη. (AP Photo)