ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 27η Ιουνίου

ap_360627029

Flashback στην 27η Ιουνίου-1
Με μέλη της οικογένειας του γύρω του και τη σύζυγο του, Ελεανόρ, στα αριστερά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ χαιρετάει προς το πλήθος των περίπου 100.000 οπαδών του, λίγο μετά το τέλος της ομιλίας αποδοχής του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, με το οποίο θα διεκδικήσει για μία ακόμη φορά το προεδρικό αξίωμα, στη Φιλαδέλφεια, το 1936. (AP Photo)

Flashback στην 27η Ιουνίου-2
Το εμβληματικό hot dog stand του Λος Άντζελες, "Tail o' the Pup", διάσημο για το ιδιαίτερο σχήμα του, το οποίο προσομοιάζει ένα γιγαντιαίο χοτ ντογκ με μουστάρδα, πραγματοποιεί εγκαίνια παρουσία πολλών διασημοτήτων του Χόλιγουντ, το 1946. Δημιούργημα του αρχιτέκτονα Μίλτον Μπλακ με κύριο σκοπό του να τραβάει εύκολα την προσοχή των περαστικών μοτοσικλετιστών, το πρωτότυπο αρχιτεκτόνημα χαρακτηρίστηκε ύστερα πολιτιστικό ορόσημο της πόλης του Λος Άντζελες. (AP Photo)

Flashback στην 27η Ιουνίου-3
Περίπου είκοσι μέρες μετά την απόβαση τους στις νορμανδικές ακτές, τα συμμαχικά στρατεύματα κινούνται στο εσωτερικό της γαλλικής ενδοχώρας, «γκρεμίζοντας» την όποια άμυνα του γερμανικού στρατού, το 1944. Εδώ, Αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποιούν περιπολία στους βομβαρδισμένους δρόμους του μικρού χωριού του Saint-Sauver, αφού κατάφεραν, μετά από σκληρή μάχη, να εκδιώξουν τις εναπομείνασες γερμανικές δυνάμεις που στάθμευαν εκεί. (AP Photo/Horace Cort)