ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 23η Ιουλίου

ap_450723049

Flashback στην 23η Ιουλίου-1
Σε όχημα περιπολίας έχει μετατραπεί αυτό το τουριστικό μικρό λεωφορείο της Βαρκελώνης, άφηνοντας τις βόλτες στα διάφορα καταλανικά αξιοθέατα, για να αξιοποιηθεί από ένοπλους δημοκρατικούς πολιτοφύλακες, λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, το 1936. Οι ένοπλοι πολίτες, οι οποίοι έλαβαν τα όπλα τους από την ισπανική κυβέρνηση, είναι μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών, του συνδικαλιστικού σκέλους του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, όπως μαρτυρούν τα αρχικά του συνδικάτου (UGT – Unión General de Trabajadores), τα οποία είναι γραμμένα στο μπροστινό τζάμι του οχήματος. ASSOCIATED PRESS

Flashback στην 23η Ιουλίου-2
Σε ηλικία 89 ετών, ο «ήρωας του Βερντέν», Γάλλος στρατάρχης Φιλίπ Πεταίν, ένας από τους εμβληματικότερους στρατηγούς της Γαλλίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα «αμαρτωλά» τελευταία χρόνια της στρατιωτικής και πολιτικής του καριέρας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της προδοσίας και της συνεργασίας με τον εχθρό για τη συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς και τη σύσταση του φιλογερμανικού κράτους του Βισύ, το 1945. Η θανατική καταδίκη του που αποφάσισε το δικαστήριο, τελικώς μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά από παρέμβαση του προέδρου Σαρλ Ντε Γκωλ, σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του στην πολεμική προσπάθεια της Γαλλίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. (AP Photo)

Flashback στην 23η Ιουλίου-3
Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η διάσημη Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Whinehouse βρίσκεται νεκρή στο κρεβάτι του σπιτιού της στο βόρειο Λονδίνο, το 2011. Ο επιβαρυμένος από τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκόολ οργανισμός της νεαρής τραγουδίστριας δεν άντεξε την «άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος» στην οποία προέβη εκείνο το βράδυ, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή από δηλητηρίαση που προήλθε από την υπερβολική κατάποση αλκόολ. (AP Photo/Victor R. Caivano)