ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 25η Ιουλίου

ap_7807251256

Flashback στην 25η Ιουλίου-1
Η Λουίζ Τζόι Μπράουν γίνεται το πρώτο μωρό στον κόσμο που γεννιέται με την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στο γενικό νοσοκομείο Όλνταμ της Βρετανίας, το 1978. Μετά από εννέα χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών να κάνει παιδί με τον σύζυγο της, η Λέσλι Μπράουν έγινε η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που έκανε επιτυχημένη τεχνητή γονιμοποίηση, φέρνοντας στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι στις 25 Ιουλίου του 1978. (AP Photo)

Flashback στην 25η Ιουλίου-2
Ο 20χρονος Ρονάλντο, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές των ημερών του και όλων των εποχών, γίνεται παίκτης της Ίντερ Μιλάνου μετά από μία αγωνιστική σεζόν στη Μπαρτσελόνα, το 1997. Η μεταγραφή του «φαινόμενου» με πενταετές συμβόλαιο στην Ίντερ αποτέλεσε μεταγραφή-ρεκόρ για την εποχή, με τον Βραζιλιάνο αστέρα να μεταβαίνει από τη Βαρκελώνη στο Μιλάνο για το εντυπωσιακό για τότε ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων. (AP Photo/Luca Bruno)

Flashback στην 25η Ιουλίου-3
O Πάπας Παύλος ΣΤ' και ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, επικεφαλής των δύο κύριων δογμάτων του Χριστιανισμού, της Ρωμαιοκαθολικής και Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αντίστοιχα, ασπάζονται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στην πατριαρχική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, το 1967. Η ιστορική επίσκεψη του ποντίφικα στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε η πρώτη επίσκεψη πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά το σχίσμα των δύο εκκλησιών το 1054. Αφού ολοκλήρωσαν τη συνάντηση τους, οι δύο ιεράρχες προσευχήθηκαν από κοινού για την ενότητα των δύο εκκλησιών, στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. (AP Photo)