ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 29η Ιουλίου

ap_6507291190

Flashback στην 29η Ιουλίου-1
Μία νεαρή θαυμάστρια των Beatles μεταφέρεται αναίσθητη από την αστυνομία, καθώς έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της πολυπληθούς υποδοχής των «Σκαθαριών» στο The London Pavilion, λίγο πριν από τη βασιλική πρεμιέρα της τελευταίας κινηματογραφικής ταινίας του συγκροτήματος, «Help!», στο Λονδίνο, το 1965. Περίπου 10.000 θαυμαστές και θαυμάστριες του συγκροτήματος βρέθηκαν μπροστά από το εμβληματικό λονδρέζικο κτίριο, με τουλάχιστον 12 κορίτσια να λιποθυμούν στη θέα των Τζον, Τζορτζ, Πολ και Ρίνγκο. (AP Photo)

Flashback στην 29η Ιουλίου-2
Η θρυλική Αμερικανίδα αεροπόρος Αμέλια Έρχαρτ γίνεται η πρώτη γυναίκα που θα τιμηθεί με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης (Distinguished Flying Cross), μία τιμητική διάκριση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για περιπτώσεις «ηρωισμού ή αξιοσημείωτου επιτεύγματος κατά τη διάρκεια πτήσης», στο Λος Άντζελες, το 1931. Η Έρχαρτ τιμήθηκε για την υπερατλαντική της πτήση του 1928, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της αεροπορικώς τον Ατλαντικό Ωκεανό. (AP Photo)

Flashback στην 29η Ιουλίου-3
Μετά τη δωδεκαετή «σκοτεινή» ανάπαυλα που έφεραν τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι πρώτοι μεταπολεμικοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι γεγονός, με όλο τον φίλαθλο «διψασμένο» κόσμο να έχει στραμμένα τα μάτια του στο Λονδίνο, το 1948. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης σε μία από τις θριαμβεύτριες συμμαχικές χώρες έδιωξε την άσχημη γεύση που είχαν αφήσει οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, οι οποίοι από αγώνες για την ενότητα και τη φιλία των εθνών μετατράπηκαν σε όχημα για την προώθηση της ναζιστικής προπαγάνδας. Εδώ, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' του Ηνωμένου Βασίλειου προβαίνει σε χειραψίες με τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης στο Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. (AP Photo)