ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashbacκ στην 28η Αυγούστου

ap_630828013

Flashbacκ στην 28η Αυγούστου-1
Πάνω από 200.000 άτομα έχουν κατακλύσει την ευρύτερη περιοχή μπροστά από το Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της μεγάλης αντιρατσιστικής πορείας υπέρ των πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, η οποία έμεινε ευρέως γνωστή ως «Πορεία στην Ουάσιγκτον» και αποτέλεσε σταθμό του αφροαμερικανικού κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα» (civil rights movement) της δεκαετίας του '60, το 1963. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου γεγονότος, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ θα εκφωνήσει τον ιστορικό του λόγο που έμεινε γνωστός ως «Έχω ένας όνειρο» («I have a dream»), σε μία από τις εμβληματικές στιγμές στην ιστορία του αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. (AP Photo)

Flashbacκ στην 28η Αυγούστου-2
Ένα τσούρμο νεαρών Γαλλίδων ορμάει κυριολεκτικά στους Αμερικανούς στρατιώτες που εισέρχονται στο απελευθερωμένο πλέον Παρίσι, τρεις ημέρες μετά τη φυγή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, σε μία χαρακτηριστική σκηνή από το πανηγυρικό κλίμα των ημερών της απελευθέρωσης στην «Πόλη του Φωτός», το 1944. (AP Photo/Bert Brandt)

Flashbacκ στην 28η Αυγούστου-3
45 χρόνια μετά την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για τις φυλετικές διακρίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν είχε εκφράσει το όνειρο του, πως θα έρθει μία μέρα όπου τα τέσσερα παιδιά του «θα ζήσουν σε μια χώρα όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους αλλά από το χαρακτήρα τους», ένας Αφροαμερικανός, ο Μπαράκ Ομπάμα, θα λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, και σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες θα εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, όντας ο πρώτος «έγχρωμος» Αμερικανός πολίτης που θα αναδειχθεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. (AP Photo/Jae C. Hong)