ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 25η Οκτωβρίου

ap_831027070

flashback-stin-25i-oktovrioy0
Πέντε τόνοι προμηθειών καταφθάνουν από αέρος σε έναν απομακρυσμένο ραδιοφωνικό σταθμό του αμερικανικού στρατού στην Κορέα, κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, το 1952. A.P.

flashback-stin-25i-oktovrioy2
Οι δικτάτορες της Ναζιστικής Γερμανίας και Φασιστικής Ιταλίας, Αδόλφος Χίτλερ και Μπενίτο Μουσολίνι, υπογράφουν τη δημιουργία του Άξονα Ρώμης-Βερολίνου, συνδέοντας και επίσημα τα δύο αυταρχικά εθνικιστικά καθεστώτα της Ευρώπης, το 1936. A.P. 

flashback-stin-25i-oktovrioy4
Ένα από τα τελευταία θερμά επεισόδια του Ψυχρού Πολέμου ξεσπάει στο μικροσκοπικό νησί της Γρενάδας, στην Καραϊβική, όταν μία δύναμη περίπου 7.600 ανδρών του αμερικανικού στρατού, συνεπικουρούμενη από 300 στρατιώτες αγγλόφωνων νήσων της Καραϊβικής, εισβάλει στο μικρό νησιωτικό κράτος, με σκοπό την ανατροπή της φιλοκουβανικής και φιλοσοβιετικής πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Χάντσον Όστιν, το 1983. Παρά την ισχυρή αντίσταση των ενόπλων δυνάμεων της Γρενάδας, ισχύος μόλις 1.200 ανδρών, και μίας δύναμης μερικών εκατοντάδων Κουβανών στρατιωτών, ο αμερικανικός στρατός είχε επικρατήσει ολοσχερώς μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Εδώ, Κουβανοί κάτοικοι του νησιού έχουν τεθεί σε προσωρινή κράτηση από τον αμερικανικό στρατό στο αεροδρόμιο Σαλίνς, την τοποθεσία όπου ξεκίνησε η αμερικανική εισβολή στις 25 Οκτωβρίου. A.P.