ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 29η Οκτωβρίου

ap_221028037

Flashback στην 29η Οκτωβρίου-1
Συγκινητικές στιγμές στον σταθμό Waterloo του Λονδίνου, όπου απελευθερωμένοι αιχμάλωτοι των δυνάμεων του Άξονα συναντούν τους δικούς τους, κατά την επιστροφή τους από τα στρατόπεδα αιχμαλώτων των Γερμανών και των Ιταλών στην ηπειρωτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, το 1943. A.P.

Flashback στην 29η Οκτωβρίου-2
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ, εκφωνεί μία από τις τελευταίες μεγάλες ομιλίες της προεκλογικής του καμπάνιας για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες θα επανεκλεγεί πανηγυρικώς, επικρατώντας κατά κράτος του Ρεπουμπλικανού Αλφ Λάντον, στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, το 1936. A.P.

Flashback στην 29η Οκτωβρίου-3
Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της «Μεγάλης Πορείας προς τη Ρώμη», στιγμής γέννησης του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος, ο βασιλιάς Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ' ορκίζει πρωθυπουργό τον Μπενίτο Μουσολίνι, δίνοντας κρατική υπόσταση στην πολιτική ιδεολογία του φασισμού, το 1922. Την ώρα που ο Μουσολίνι ορκιζόταν πρωθυπουργός, περίπου 25.000 μελανοχίτωνες παρήλαυναν στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στη φωτογραφία. A.P.