Με στάχτη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί μόλις που να διακρίνεται στην εικόνα όμως στην πραγματικότητα η τοιχογραφία είναι τεράστια. Φτιαγμένη από χώμα και στάχτη από τα καμένα δάση της Βραζιλίας, απεικονίζει τον ιθαγενή και ακτιβιστή του κλίματος Ari Uru-Eu-Wau-Wau σε μια «τυφλή» πλευρά πολυκατοικίας στο κέντρο του Σάο Πάολο και απέναντι από τον καθεδρικό ναό της πόλης. Ο Ari Uru-Eu-Wau-Wau δολοφονήθηκε στον Αμαζόνιο το 2020. AP Photo/Andre Penner

Με στάχτη-1

REUTERS/Eva Manez

Και με το νόμο 

Υπέρ του αποφάσισε το δικαστήριο και ο Alejandro Colomar μπορεί να κυκλοφορεί στο χωριό του το Aldaia της Ισπανίας, και με διαδρομές από το σπίτι στον λαχανόκηπό του, τσιτσίδι. Ετσι αποφάσισε πριν περίπου τρία χρόνια και έκτοτε φορά μόνο τα παπούτσια του για να κάνει τις δουλειές του ακόμα και για να παραστεί στο δικαστήριο. Μόνο που εκεί του ζητήσαν να καλυφθεί, παρότι η γύμνια δεν αποτελεί αδίκημα στην χώρα από το 1988.

Με στάχτη-2

AP Photo/Ariel Schalit

Πληθυσμοί

Στην θάλασσα της Γαλιλαίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ένα μόνο μέρος από το μισό δισεκατομμύριο πουλιά από 400 διαφορετικά είδη που μεταναστεύουν από την Ευρώπη στην Αφρική με μια εντυπωσιακή στάση στο Ισραήλ.

Με στάχτη-3

 REUTERS/Seun Sanni 

Σπάνιος καλλιτέχνης

Από την στιγμή που φύγαμε από το τελάρο και τα πινέλα, το μέσο έχει αποκτήσει σημαντική δυναμική στην τέχνη. Ετσι, θαυμάστε το πορτραίτο του Νιγηριανού Eygene Komboyeπου δημιουργεί τα έργα του από την περίσσια των πλαστικών υποδημάτων της χώρας του. Ο καλλιτέχνης συγκεντρώνει τις σαγιονάρες, τις καθαρίζει, τις κόβει και φτιάχνει τους τεράστιους πίνακές του.

Με στάχτη-4

AP Photo/Frank Augstein

Αγγλική παράδοση

Με έργα από σημαντικές συλλογές όπως αυτή του Alberto Bruni Tedeschi, ή της οικογένειας Sackville από τον 19 αιώνα και με 266 αντικείμενα, ανοίγει για μια πρώτη γεύση για τους φιλότεχνους και συλλέκτες ο οίκος Christie.  Εχοντας ως θέμα το σπίτι στην εξοχή, περιλαμβάνει έπιπλα, φωτιστικά, πορσελάνες και φυσικά πάρα πολλούς πίνακες, με το θέμα των σκύλων να είναι από τα αγαπημένα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή