Μέσα στον Αγιο Βαρθολομαίο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αντίγραφο του ξύλινου γλυπτού του Αγίου που χρονολογείται από το 1480 φτιάχτηκε στοΜουσείο Τέχνης και Ιστορίας του Φράιμπουργκ. Ο Γάλλος καλλιτέχνης Abraham Poincheval έχει σκοπό να ζήσει μέσα σε αυτό, μέσω μιας πόρτας που έχουν φτιάξει στο πίσω μέρος του γλυπτού για μια ολόκληρη εβδομάδα. Η όλη κίνηση που αποτελεί παράσταση του μουσείου,έχει τίτλο «Μέσα στον Αγιο Βαρθολομαίο». EPA/CYRIL ZINGARO

Μέσα στον Αγιο Βαρθολομαίο-1

REUTERS/Henry Nicholls

Μέσα στον κάδο

Ενας άλλος καλλιτέχνης, Αγγλος αυτή την φορά σκοπεύει να ζήσει ένα ολόκληρο χρόνο μέσα σε ένα κάδο για οικοδομικά μπάζα. Ο Harrison Marshall το μετέτρεψε σε ένα μικροσκοπικό σπίτι με κρεβατοκάμαρα στο Bermondsey του Λονδίνου δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο το δικό του έργο βιωματικής τέχνης.

Μέσα στον Αγιο Βαρθολομαίο-2

REUTERS/Eva Korinkova

Πόλεμος εντυπώσεων

Εναν αναπάντεχο σύμμαχο σε μια ιδιωτική εταιρία της Τσεχίας βρήκε η Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Η εταιρία στο Decin κατασκευάζει φουσκωτά αντίγραφα πανάκριβων όπλων όπως τεθωρακισμένα αλλά και κάποια πολύ εξειδικευμένα όπως το αμερικάνικο πυραυλικό(HIMARS) βοηθώντας σημαντικά την άμυνα της χώρας μέσω των εντυπώσεων.

Μέσα στον Αγιο Βαρθολομαίο-3

AP Photo/Vadim Ghirda

Ballroom

Μια ολόκληρη δεκαετία οι συνταξιούχοι της περιοχής μαζεύονταν στον σταθμό του μετρό Teatralna του Κιέβου. Ντυμένοι με τα βαριά τους ρούχα χορεύαν βαλς και τανγκό αλλά και μερικά πιο παραδοσιακά για δύο ολόκληρες ώρες συνοδεία συνήθως ενός ακορντεόν. Η παράδοση της διασκέδασης αυτής διακόπηκε μόνο για λίγο στην διάρκεια της εισβολής για να συνεχιστεί και πάλι προς μεγάλη ανακούφιση και χαρά των ηλικιωμένων συμμετεχόντων.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή