Δυνατές και επικίνδυνες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβρασμό η Γαλλία με αφορμή την αύξηση των χρόνων εργασίας μέχρι την σύνταξη. Η χθεσινή ημέρα έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους ως αντίδραση για τα σχέδια του προέδρου Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια. Αυτό όμως δεν απέτρεψε την καθιερωμένη διαδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τις Γαλλίδες να κατακλύζουν μέσα στο βράδυ τους δρόμους και να συμμετέχουν και την επόμενη ημέρα στην γενική απεργία και διαμαρτυρία των συνδικάτων. EPA/TERESA SUAREZ

Δυνατές και επικίνδυνες-1

AP Photo/Rodrigo Abd

Αυτοδικία

Κοιτούν χωρίς να συμμετέχουν οι αστυνομικοί στην γειτονιά Rosarioτης Αργεντινής. Οι κάτοικοι μόλις έχουν επιστρέψει από την κηδεία του εντεκάχρονου Maximo Jerez που έπεσε νεκρός από ανταλλαγή πυρών από το εικονιζόμενο σπίτι και ενός αυτοκινήτου που οι επιβαίνοντες «γάζωσαν» την περιοχή. Ετσι συγγενείς και γείτονες δεν άφησαν τίποτα από το σπίτι που όπως λένε ο ιδιοκτήτης του είναι έμπορος ναρκωτικών και ευθύνεται για τον θάνατο που νεαρού αγοριού.

Δυνατές και επικίνδυνες-2

REUTERS/Ali Khara

Μαίες

Με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) και μιας τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης οι εικονιζόμενεςσυμμετέχουν σε ένα διετές πρόγραμμα για να γίνουν μαίες. Αργότερα η κάθε μια τους θα επιστρέψει στα χωριά της και θα αποτελούν την μοναδική βοήθεια για τις εγκυμονούσες σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές του Αφγανιστάν.

Δυνατές και επικίνδυνες-3

REUTERS/Emilie Madi

Εφευρετικότητα και μεγάλα όνειρα

Εμπνευσμένος από το Space X, o Mohamad Sabsabi ονόμασε την δική του εφεύρεση Green X. Η εικονιζόμενη κατασκευή έχει σκοπό να γυρίζει σαν τρελή με το φύσημα του αέρα και να φωταγωγεί το σπίτι του Mohamad στην πόλη Bednine του Λιβάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή