Αμφιθέατρο χειρουργείων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ματωμένη ποδιά και στο χέρι μαχαίρια, η Monica Walker ποζάρει για τους φωτογράφους με αφορμή το άνοιγμα στις 21 Απριλίου για το κοινό το αμφιθέατρο του νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο. Μέχρι τώρα ήταν κλειστό καθώς επισκευαζόταν η γυάλινη οροφή του, απαραίτητη για τα χειρουργεία καθώς μέχρι το 1826 δεν χρησιμοποιούσαν ηλεκτρισμό. Η εικόνα του ίσως είναι γνωστή σε εμάς από τους πίνακες των χειρουργικών τραπεζιών παρουσία κοινού (όπως του Thomas Eakins

Αμφιθέατρο χειρουργείων-1

AP Photo/Libkos

Να μην ξεχνάμε

Η εικόνα του τραυματισμένου στρατιώτη στο Μπαχμούντ της Ουκρανίας σε ένα στρατιωτικό κέντρο πρώτων βοηθειών, έρχεται για να μας θυμίσει ένα πόλεμο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως συνεχίζεται με καθημερινά θύματα.

Αμφιθέατρο χειρουργείων-2

Dortmund via AP

Η διάσωση

Ετρεξαν οι πυροσβέστες στο Ντόρτμουντ μετά από τηλεφώνημα περαστικού. Ενας σκίουρος είχε κολλήσει μισός μέσα, μισός έξω στον δρόμο σε μια τρύπα μεταλλικού καλύμματος αγωγού. Με την επέμβαση της πυροσβεστικής φυσικά όλα πήγαν καλά, πέρα από την τρομάρα του μικρού τρωκτικού.

Αμφιθέατρο χειρουργείων-3

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Πόσο αντέχει τελικά;

Μέχρι πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε συχνά για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, τα άδεια ποτάμια, μέχρι και τα προβλήματα στην ανθοφορία των άγριων λουλουδιών επισημαίναμε. Να λοιπόν που ήρθε μια χρονιά με μπόλικο νερό και ακόμη περισσότερο χιόνι, ικανό για να γεμίσει τα ποτάμια της και να στρώσει το μοναδικό σε όλο τον κόσμο πολύχρωμο χαλί από αγριολούλουδα στο  Antelope Valley California Poppy Reserve που προσελκύει τουρίστες από όλες της ΗΠΑ. Ευτυχώς η γη μας φαίνεται να αντέχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT