Ηταν ένα, έγιναν δύο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψε μετά από μια ολόκληρη δεκαετία ο Ολλανδός καλλιτέχνης Florentijn Hofman με το έργο του στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Το τεράστιο κίτρινο παπάκι που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου ως εγκατάσταση τέχνης και είχε προκαλέσει σχεδόν φρενίτιδα στο Χονγκ Κονγκ, επέστρεψε. Αυτή την φορά ο καλλιτέχνης το έκανε διπλό, προκαλώντας διπλή χαρά στους τουρίστες και τους κατοίκους που έσπευσαν να φωτογραφηθούν. AP Photo/Louise Delmotte

Ηταν ένα, έγιναν δύο-1

AP Photo/Mahesh Kumar A.

Σαρδέλες για το άσθμα

Από γενιά σε γενιά μεταφέρεται η γνώση του θαυματουργικού φαρμάκου για το άσθμα. Οι μόνοι που το κατέχουν είναι η οικογένεια Goud στο Hyderabad, της Ινδίας όπου κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκατοντάδες ασθενείς καταφτάνουν στην πόρτα τους για την μόνιμη λένε γιατριά. Ενα μείγμα μυστικών βοτάνων μπαίνει στο στόμα μιας ζωντανής σαρδέλας και μετά κατεβαίνει ολοζώντανη στο λαιμό του ασθενή και ιδού η θεραπεία.

Ηταν ένα, έγιναν δύο-2

EPA/Bienvenido Velasco

Βρώμικοι διάβολοι

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που τα παγανιστικά έθιμα ενός λαού ενσωματώνονται στην θρησκεία του. Ετσι στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην πόλη de Los Santos, του Παναμά δεκάδες διάβολοι με χειροποίητες μάσκες και συνοδεία ήχων από ταμπούρλα και καστανιέτες χορεύουν ξέφρενα μέσα στην εκκλησία αφού βέβαια έχουν «συγχωρεθεί» από τον επίσκοπο της περιοχής για τον εορτασμό του Corpus Christi.

Ηταν ένα, έγιναν δύο-3

EPA/Carlos Lopez.

Ο χορός της Καλάλα

Για το Corpus Christi και πάλι, αυτή την φορά στην περιοχή Τσιάπας του Μεξικού. Εκεί οι ιθαγενείς συμμετέχουν στον Χορό της Καλάλα, ντυμένοι σαν λεοπαρδάλεις για να διώξουν το κακό και να ευλογηθούν οι σοδειές τους.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή