Εποχή των βροχών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εξυπηρετικός αστυνομικός κρατά μια ομπρέλα ενδεικτικά για τον φωτογραφικό φακό. Το τμήμα απωλεσθέντων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Τόκιο, κατακλύζεται από ομπρέλες. Σύμφωνα με την αστυνομία, την εποχή των βροχών στην πόλη, δηλαδή από τον Ιούνη μέχρι τα μέσα του Ιούλη τουλάχιστον 2.000 ομπρέλες ξεχνιούνται σε τρένα. Που είναι η είδηση θα πει κανείς; Μα φυσικά ότι παραδίδονται στην αστυνομία.

Εποχή των βροχών-1

EPA/SHAHZAIB AKBER

Για την θυσία

Μέχρι το αργότερο το τέλος του μήνα, η αγορά πρέπει να έχει γίνει. Γι αυτό και τα ζωοπάζαρα γεμίζουν με κόσμο για να διαλέξουν το κατάλληλο σφάγιο. Πρέπει να είναι υγιές, τα κέρατά του να είναι ολόκληρα και όχι σπασμένα, να μην λείπει η ουρά ή τα αυτιά του και στο στόμα του να έχει τουλάχιστον το ένα τρίτο των δοντιών του. Το Eid Al-Adha, είναι μια από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές γιορτές με την τελετουργική θυσία να παίζει κομβικό ρόλο, καθώς το κρέας μοιράζεται στα τρία, ένα μέρος για την οικογένεια, ένα για τους φίλους και ένα για τους φτωχούς. Η φωτογραφία είναι από το Καράτσι του Πακιστάν.

Εποχή των βροχών-2

EPA/SAMIULLAH POPAL

Κουρελόχαρτα

Ενας ανταλλάκτης κρατά ταλαιπωρημένα χαρτονομίσματα την Καμπούλ του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με έμπορους, οδηγούς αλλά και τον απλό κόσμο, η κατάσταση των χαρτονομισμάτων στην χώρα είναι τραγική, εμποδίζοντας τις συναλλαγές, καθώς τα περισσότερα χαρτονομίσματα έχουν ξεβάψει και σκιστεί, ζητώντας από την Κεντρική Τράπεζα του Αφγανιστάν αλλά και την κυβέρνηση των Ταλιμπάν να λύσουν το πρόβλημα. Η κεντρική τράπεζα κατέφυγε στο εξωτερικό για βοήθεια και υποσχέθηκε ότι 100 εκατομμύρια νέα, φρεσκτοτυπωμένα χαρτονομίσματα θα φτάσουν στην χώρα αλλά μόλις 20 κατάφεραν να διοχετευτούν στην αγορά, χωρίς χρονικό ορίζοντα για τα υπόλοιπα.

Εποχή των βροχών-3

EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Δουλειές στην Ολλανδία

«Πνιγμένα» στην δουλειά είναι τα συνεργεία στην χώρα. Τα συγκεκριμένα συνεργεία όμως, αυτά που ελέγχουν τροχόσπιτα καθώς οι Ολλανδοί θέλουν να είναι έτοιμοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πιθανότατα προς τον Νότο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT