Ανέστιος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ανέστιος-1

EPA/ROB BLAKERS

Το χειμερινό ηλιοστάσιο

Από την άλλη πλευρά του πλανήτη το κρύο έχει κάνει την εμφάνισή του για τα καλά και οι παραδόσεις για το χειμερινό ηλιοστάσιο καλά κρατούν, έστω και σύγχρονες. Μια από αυτές διοργανώνεται στην Αυστραλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ Dark Mofoπου το κόκκινο χρώμα έχει την τιμητική του. Ετσι λοιπόν ολόγυμνοι συμμετέχοντες με τα κόκκινα καπελάκια τους βουτούν στην παγωμένη θάλασσα της Long Beach στο Hobart.

Ανέστιος-2

EPA/FRANCK ROBICHON

Yποχρεωτικό

«Το χαμόγελο» λένε «είναι η μόνη καμπύλη που μπορεί να ισιώσει τα πάντα». Στην Ιαπωνία ένα χαμόγελο είναι υποχρεωτικό για τις κοινωνικές επαφές, τόσο υποχρεωτικό που για τον λόγο αυτό υπάρχουν άνθρωποι σαν την εικονιζόμενη Keiko Kawano που είναι «προπονητές χαμόγελου»! Σύμφωνα με την εταιρία Egaoiku που εργάζεται η Keiko, μετά την πανδημία και την χρήση μάσκας για αρκετό καιρό, οι δουλειές τους έχουν αυξηθεί από ανθρώπους που θέλουν να μάθουν να χαμογελούν ξανά, (ή απλά σταμάτησαν να το κάνουν υποχρεωτικά).

Ανέστιος-3

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Απαγόρευση ράτσας;

Αν έχετε επιχειρήσει να κάνετε ένα αεροπορικό ταξίδι με την γάτα ή τον σκύλο σας θα ξέρετε ότι οι αεροπορικές εταιρίες δεν δέχονται τα ζώα με «πλακουτσωτές» μύτες καθώς δεν αναπνέουν καλά. Αυτό το χαρακτηριστικό περιλαμβάνει όχι μόνο τις γάτες Scottish fold, αλλά και τα Pug, τα French Bulldog, τα American Bully όπως το εικονιζόμενο. Τα περισσότερα από αυτά δε, πράγματι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και η διαπίστωση αυτή οδήγησε την Ολλανδική κυβέρνηση να προτείνει νόμο που θα απαγορεύει την κατοχή αυτών των ζώων και με σκοπό να περιοριστεί η αναπαραγωγή τους, καθώς θεωρούν ότι αυτά τα ζώα υποφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT