Το χρώμα του Πακιστάν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάνε τη δουλειά από παιδιά σχεδόν. Φτάνει να υπάρχει μια ικανότητα στο χέρι. Ετσι, σαν τους παλιούς μάστορες συνεχίζεται η παράδοση με τα ολοστόλιστα φορτηγά στο Πακιστάν. Μπορεί η μηχανή να είναι παλιά, τα χρώματα όμως ανανεώνονται συχνά για να προσελκύσουν τους πελάτες και οι παραγγελίες των ιδιοκτητών πολλές. Ρεαλιστικά πορτραίτα πολιτικών (κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων) γεωμετρικά μοτίβα αλλά και πουλιά και άνθη, όλα σε χτυπητό χρώμα.

Το χρώμα του Πακιστάν-1

REUTERS/Sahiba Chawdhary

Στην αγορά

Απαραίτητα τα άνθη στην Ινδία, για θεούς και ανθρώπους, και έτσι η κεντρική αγορά στην Καλκούτα σφύζει πάντα από ζωή και χρώμα.

Το χρώμα του Πακιστάν-2

EPA/NEIL HALL

Οι γκαζόλαμπες

Εχουν απομείνει 1.300 στο Λονδίνο, στην πρώτη πρωτεύουσα που τις απέκτησε. Η λάμπες γκαζιού, κομμάτι της σημαντικής παράδοσης της πόλης, αποτελούν τουριστική ατραξιόν και χρειάζονται τέσσερις άνθρωποι αποκλειστικά επιφορτισμένοι με τη συντήρησή τους.

Το χρώμα του Πακιστάν-3

EPA/LUIS GANDARILLAS

Μαγαζί στις φυλακές

Ολα έτοιμα στις γυναικείες φυλακές στη La Paz της Βολιβίας. Οι κρατούμενες είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους πρώτους σκύλους στο κατάστημά τους για να τους πλύνουν, να τους κουρέψουν και παράλληλα να σερβίρουν καφέ στους ιδιοκτήτες τους. Ολα αυτά στο πλαίσιο κοινωνικότητας αλλά και απόκτησης δεξιοτήτων των κρατουμένων. Εκτός από τον καλλωπισμό των ζωών προσφέρονται ακόμη και πλύσιμο ρούχων αλλά και υφάσματα κατασκευασμένα από τις κρατούμενες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT