Αγάλματα της επικαιρότητας

Αγάλματα της επικαιρότητας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος του καρναβαλιού είχε πάντα σατιρικό χαρακτήρα. Είναι πάντα η εποχή που μπορείς να πεις τα πιο δύσκολα και δυσάρεστα πράγματα με τον πιο άμεσο τρόπο. Φυσικά η γιορτή των Fallas στη Βελένθια είναι μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της. Τα αγάλματα είναι μικρά αριστουργήματα και στο τέλος της γιορτής, σαν τον καρνάβαλο, παραδίδονται στην πυρά. Φέτος εκτός από τα ζητήματα της εγχώριας επικαιρότητας, τα δύο αγάλματα που έκαναν αίσθηση ήταν αυτά των μαύρων μεταναστών σκαρφαλωμένα στα διαχωριστικά συρματοπλέγματα, προσπαθώντας να μπούν στην Ευρώπη μέσω της Ισπανίας, και τα δύο εικονιζόμενα περιστέρια της ειρήνη που τσακώνονται για ένα κλαδάκι ελιάς…

Αγάλματα της επικαιρότητας-1

EPA/ROB ENGELAAR

Εθελοντισμός στην Ολλανδία

Η NLdoet είναι η μεγαλύτερη γιορτή φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη χώρα. Ο εθελοντισμός και η προσφορά σε όλο το μεγαλείο της με τη, βασιλική οικογένεια να δίνει πρώτη πρώτη το «παρών». Στη φωτογραφία η πριγκίπισσα Βεατρίκη συμμετέχει στο τάισμα προβάτων σε μια αστική φάρμα στην Ουτρέχτη.

Αγάλματα της επικαιρότητας-2

REUTERS/Yves Herman

Προσφορές με το κιλό

Η εταιρεία Pile ou Face δεν παράγει τίποτα, ούτε μεταποιεί τίποτα. Στην κυριολεξία δεν ξέρει τι πουλάει και οι πελάτες της δεν ξέρουν τι αγοράζουν. Συγκεντρωμένα δέματα από την Amazon που ποτέ δεν παραδόθηκαν, ακόμα συσκευασμένα και με άγνωστο περιεχόμενο κουτιά, πουλά ο εικονιζόμενος κύριος Arnaud Userstam με το κιλό σε πελάτες που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Αγάλματα της επικαιρότητας-3

AP Photo/Natacha Pisarenko

Μεταναστεύσεις ποδοσφαιριστριών

Η άνοδος του γυναικείου ποδοσφαίρου έχει φέρει ανακατάταξη στις νέες ομάδες με μεταγγίσεις νέου αίματος από μακριά. Οπως η Yuria Sasaki από την Ιαπωνία που ανήκει πια στη γυναικεία ομάδα της Boca Juniors στο Μπουένος Αϊρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή