Η αναγνώριση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δράση τους δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή. Ηταν όμως σπουδαία. Σκοπός τους να παραπλανούν τις γερμανικές δυνάμεις στην διάρκεια του ΒΠΠ. Οι στρατιώτες του Ghost Army του Αμερικανικού Στρατού έβαζαν φουσκωτά τάνκ και δημιουργούσαν το απαραίτητο «σκηνικό» για να μοιάζει με πραγματικές στρατιωτικές δυνάμεις. Να λοιπόν, που δύο επιζώντες για πρώτη φορά βραβεύονται για την δράση τους στο Καπιτώλιο. Αριστερά ο Seymour Nussenbaum και δεξιά ο Bernard Bluestein  παίρνουν-στην δύση της ζωής τους-τα εύσημα για ολους τους συντρόφους τους. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την δράση τους πηγαίνετε στο  https://ghostarmy.org/

Η αναγνώριση-1

EPA/FRANCIS R. MALASIG

Το απαραίτητο νερό

Μετά τις διάφορες παγκόσμιες ημέρες, έφτασε σήμερα και η παγκόσμια ημέρα νερού. Αγαθό που θεωρούμε δεδομένο, που όμως αν ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο γύρω μας θα δούμε ότι μόνο δεδομένο δεν είναι. Οπως στις Φιλιππίνες που τουλάχιστον 40 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό και τρεχούμενο νερό, κάτι που συμβαίνει σε πολλές περιοχές της γης.

Η αναγνώριση-2

REUTERS/Stephani Spindel

Η δύναμη να είναι μαζί σου

Αν και ακόμη έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι την 4η Μαΐου, (ημέρα που σε όλη την υφήλιο γιορτάζουν οι λάτρεις του Star Wars),δεν κρατιούνται. Ετσι η πρώτη παρουσίαση έγινε στο Empire Stateμε lego χαρακτήρες, ομοιώματα και στολές.

Η αναγνώριση-3

EPA/Filip Singer

Ψήφο στην δημοκρατία και το βιβλίο

Με πλακάτ που έγραφαν, «ψήφο στην Δημοκρατία» έγινε η επίσημη έναρξη της έκθεσης βιβλίου της Λειψίας. Τιμώμενη χώρα η Ολλανδία και στην έκθεση θα βρεθούν 3.000 εκθέτες και τουλάχιστον 250.000 επισκέπτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή