Αφροδίτη αθλήτρια

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χεράκια και σε έντονα χρώματα αποτύπωσε την δική του Αφροδίτη της Μήλου ο καλλιτέχνης Laurent Perdos στο έργο του «Beauty and Gesture» που τοποθετήθηκε στα σκαλοπάτια της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Τα έξι αγάλματα σε διαφορετικό χρώμα, ασκούν το καθένα από ένα ολυμπιακό άθλημα και το έργο, με αφορμή την Ολυμπιάδα θα εκτίθεται

μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Αφροδίτη αθλήτρια-1

REUTERS/Amanda Perobelli

Επέτειος δικτατορίας

Η μεταμφίεση ή μάλλον η οπτικοποίηση του θέματος πρέπει να είναι μέσα στην ψυχή των Βραζιλιάνων. Στην διαδήλωση για την επέτειο της δικτατορίας του 1964 στο Σάο Πάολο συμμετείχε και το καρναβαλικό μπλοκ «Cordao da Mentira», με σκελετούς και νεκρικές μάσκες αλλά και πλαστικές σακούλες στα κεφάλια για να δείξουν κάποιους από τους τρόπους βασανισμού που είχε καταφύγει το τότε καθεστώς.

Αφροδίτη αθλήτρια-2

REUTERS/Lee Smith

Βάσανα επί πληρωμή

Παλαιότερα οι άνθρωποι το έκαναν από ανάγκη. Η ταχύτητα να μεταφέρει κανείς ένα τσουβάλι 50 κιλών με κάρβουνο, τους εξασφάλιζε την καθημερινή τροφή. Τώρα στο Gawthorpe της Βρετανίας έγινε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η απόσταση είναι λίγο μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου με την συμμετοχή ανδρών και γυναικών (με 20 κιλών βάρος σε κάρβουνο) και μάλιστα για την συμμετοχή τους ο καθένας έπρεπε να πληρώσει και έξι λίρες.

Αφροδίτη αθλήτρια-3

EPA/Mario Guzman

Αγία θάνατος

Εχει εκατομμύρια πιστούς στο Μεξικό. Η φιγούρα του θανάτου σε διάφορα χρώματα, εξαπλώνει την επιρροή της πέρα από τα σύνορα της χώρας όχι μόνο στην Λατινική Αμερική αλλά και στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT