Για όλα φταίει ο Βέντερς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβαίνει σε όλες τις πόλεις που μια διάσημη σειρά ή μια ταινία χρησιμοποιούν τις τοποθεσίες της για σκηνικό της δράσης τους. Αυτή την φορά ήρθε η σειρά του Τόκιο. Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες «Υπέροχες μέρες» του Βιμ Βέντερς, μια ταινία που περιγράφει τις πανομοιότυπες ημέρες ενός καθαριστή κοινόχρηστων τουαλετών στο Τόκιο. Στην ταινία, οι διαφορετικές και μοντέρνα σχεδιασμένες τουαλέτες της πόλης κλέβουν πραγματικά την παράσταση, με αποτέλεσμα ξεναγήσεις να δημιουργούνται για τουρίστες και κατοίκους να τις δουν από κοντά, σαν ένα ακόμη αξιοθέατο της πόλης, που έγινε διάσημο από τον Βέντερς σε μια ταινία που και spoiler να ήθελες να κάνεις, δεν θα τα καταφέρεις.

Για όλα φταίει ο Βέντερς-1

REUTERS/Kim Soo-hyeon

Ψήφοι

Και ενώ περιμένουμε με χαρά την επιστολική ψήφο για πρώτη φορά στην χώρα μας, στην Νότιο Κορέα που διεξάγονται εκλογές, έχουν στηθεί και κάλπες στα αεροδρόμια για να μην χάσουν το δικαίωμά τους οι ταξιδιώτες. Η φωτογραφία από το αεροδρόμιο του Incheon.

Για όλα φταίει ο Βέντερς-2

EPA/NEIL HALL

Σκληροί στην υπηρεσία της φιλανθρωπίας

Μέλη από κλαμπ μοτοσυκλετιστών συμμετέχουν στο «Standing with Giants» μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει σκοπό να συμμετάσχει στου εορτασμούς για την επέτειο της απόβασης στην Νορμανδία. Οι μοτοσυκλετιστές θα μεταφέρουν από την Βρετανία, μεταλλικά ομοιώματα στρατιωτών, 1.475 το σύνολο, αντιπροσωπεύοντας τους νεκρούς στρατιώτες της ηρωικής εκείνης ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή