Μικρά βήματα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες το απολαμβάνουν. Ο χορός Passinho (μικρά βήματα) δημιουργήθηκε από την κοινότητα Rocinha μέσα στις φαβέλες του Ρίο Ντι Τζανέιρο και στην αρχή χορευόταν σε πάρτι. Η εξάπλωσή του όμως είναι τέτοια, που κοινότητες που ζουν στις παραγκουπόλεις, γνωστές για τα ναρκωτικά και την βία, να το θεωρούν δική τους υπερήφανη, πολιτιστική κληρονομιά, ικανή να αλλάξει την αρνητική τους εικόνα.

Μικρά βήματα-1

REUTERS/Toru Hanai 

Αντίο και σεβασμός από τους καθαριστές

Με τον πληθυσμό της Ιαπωνίας να γερνά συνεχώς η κυβέρνηση περιμένει τέτοιες εικόνες να πληθύνουν στο μέλλον. Ο καθαριστής Hirotsugu Masuda, αφήνει λίγα λουλούδια και υποκλίνεται με σεβασμό στο σπίτι που ζούσε ένας 85χρονος άνδρας. Ηταν νεκρός εδώ και ένα μήνα και εξαιτίας της μυρωδιάς ανακαλύφθηκε ο θάνατός του. Η οικογένειά του δεν είχε επικοινωνία μαζί του και είναι ένας από τους πολλούς «μοναχικούς θανάτους» που καταγράφεται στην χώρα των 5 εκατομμυρίων ηλικιωμένων που μένουν μόνοι τους.

Μικρά βήματα-2

REUTERS/Matias Baglietto

275%

Αυτή είναι η αύξηση του πληθωρισμού στην Αργεντινή με τους καρτονέρος να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν χαρτί για να το μεταπωλήσουν για ένα εισόδημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή