Μάθημα νόμων στα σκαλοπάτια

Μάθημα νόμων στα σκαλοπάτια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμάζονται στην οικονομικά πολύπαθη Αργεντινή για μια ακόμη μεγάλη και γενική απεργία στις 23 Απριλίου. Αφορμή και πάλι στάθηκαν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος Μιλέι, που αυτή την φορά περιλαμβάνει και γενναίες περικοπές στην δημόσια παιδεία. Για τον λόγο αυτό και ως διαμαρτυρία, ο πρύτανης της Νομικής Σχολής Leandro Vergara αποφάσισε να κάνει μάθημα στους πολλούς φοιτητές του στα σκαλοπάτια της σχολής στο Μπουένος Αϊρες.

Μάθημα νόμων στα σκαλοπάτια-1

REUTERS/Toby Melville

Αντίστροφη μέτρηση

Μεταμορφώνεται σιγά -σιγά το Παρίσι και στροβιλίζεται πια για τα καλά στον ρυθμό των Ολυμπιακών αγώνων. Η φλόγα έχει ανάψει, η λαμπαδηδρομία έχει ξεκινήσει και τοπόσημα βάφονται στα χρώματα της πόλης. Μόλις 100 ημέρες έχουν μείνει και εκτός από τις εκδηλώσεις στο Παρίσι, διοργανώνονται αντίστοιχα και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Σε αυτό το πλαίσιο και οιΒρετανίδες Aquabatix που αποτελούνται απόαθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης, έδωσαν μια υποβρύχια παράσταση για τους επισκέπτες του Covent Garden στο Λονδίνο.

Μάθημα νόμων στα σκαλοπάτια-2

AP Photo/Peter Dejong

Καλάθι με στιλ

Επίσημη είναι η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας στην Ολλανδία. Εκτός από την υποδοχή με τα αγήματα, οι δύο βασιλιάδες και χωρίς τις συζύγους τους βρέθηκαν στο ίδρυμα του μεγάλου Ολλανδού ποδοσφαιριστή Γιόχαν Κρόιφ που σκοπός του είναι να ενισχύσει την άθληση στους νέους. Εκεί λοιπόν έδειξαν και τις ικανότητές τους στο μπάσκετ με τον Φίλιππο της Ισπανίας να ξεχωρίζει σε στιλ.

Μάθημα νόμων στα σκαλοπάτια-3

REUTERS/Elias Marcou

Ενας αξιοπρεπής τάφος

Εσκαψαν και έφτιαξαν τσιμεντένια όρια, λευκό χοντρό χαλίκι πάνω τους και μια μαρμάρινη πλάκα που γράφει σε ελληνικά και αγγλικά «Αγνωστος». Οσοι χάθηκαν στον δρόμο για την Ευρώπη και πνίγηκαν στην θάλασσα έξω από την Λέσβο, χωρίς στοιχεία και χαρτιά, ήταν μέχρι πρότινος σε πρόχειρους τάφους με έναν αριθμό πάνω τους. Τώρα το νεκροταφείο στο χωριό Κάτω Τρίτος, καλλωπίστηκε με μάρμαρο και τσιμέντο και ένα κόκκινο πλαστικό τριαντάφυλλο στην πλάκα, για όσους δεν θα δεχθούν ποτέ κάποια επίσκεψη για να τους κλάψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή