Και πάλι άνθη στην Ιαπωνία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις τελείωσε η ανθοφορία από τις κερασιές, με τα τρυφερά, ροδαλά πέταλα να στολίζουν πια την γη σαν χιόνι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ιάπωνες έμειναν χωρίς διασκέδαση στην φύση. Είναι οι σειρά της αζαλέας να ανθίσει και όπως είναι στους κήπους του ναού Nezu, καλοκουρεμένα δένδρα σε φουντωτούς θάμνους, κολλητά το ένα στο άλλο, είναι πράγματι μια πανδαισία χρωμάτων. Αλλωστε ο ναός φημίζεται για τον κήπο του που περιλαμβάνει 100 διαφορετικούς τύπους αζαλέας και τουλάχιστον 3.000 δένδρα, με την ανθοφορία τους να υπολογίζεται να κρατήσει μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Και πάλι άνθη στην Ιαπωνία-1

EPA/SAMIULLAH POPAL

Μπλέκοντας τις φυλές

Ομαδικός ο γάμος που οργανώθηκε στην Καμπούλ. Πενήντα ζευγάρια πάντρεψε η πολιτιστική οργάνωση Kausar που σκοπός της είναι να ζευγαρώσει άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα και διαφορετικές φυλές για να ενισχυθεί η δομή της κοινωνίας. Σε αντάλλαγμα εκτός από τα έξοδα της τελετής, τα ζευγάρια πήραν και δωρεάν μια καινούργια οικοσκευή.

Και πάλι άνθη στην Ιαπωνία-2

REUTERS/Albert Gea

Τριχωτή θεραπεία

Είναι μέλη του ιδρύματος Affinity οι δύο σκύλοι της φωτογραφίας και προσφέρουν σχεδόν καθημερινά αγαλλίαση και αγάπη σε ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και μάλιστα σε θαλάμους αυξημένης φροντίδας όπως ο Joel Bueno που φιλοξένησε και τους δύο σκύλους στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο Hospital del Mar στην Βαρκελώνη.

Και πάλι άνθη στην Ιαπωνία-3

EPA/PIYAL ADHIKARY

Βρώμικο δέρμα

Διαμαρτύρονται μέλη της Peta με αφορμή την ημέρα της Γης στην Καλκούτα της Ινδίας, και έχυσαν πάνω τους νερά από επεξεργασία δερμάτων. Εναντίον της τεράστιας αυτής βιομηχανίας είναι η περιβαλλοντική οργάνωση, κατηγορώντας την για την μόλυνση λιμνών και ποταμών από την βαφή και την επεξεργασία του δέρματος για την ανθρώπινη χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή