Οι φανταστικοί φίλοι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μέρος της παιδικής ηλικίας. Ολα τα παιδιά έχουν ισχυρή φαντασία και η δημιουργία ενός φίλου είναι απόλυτα φυσική. Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιο να συμμετέχουν σε διαγωνισμό ιππασίας φανταστικών αλόγων. Ο αγώνας έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη με την συμμετοχή 48 κοριτσιών και ενός αγοριού με την ηλικία τους να κυμαίνεται από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο.

Οι φανταστικοί φίλοι-1

AP Photo/Mark Bake

Μνήμη και περηφάνια ζωντανή

Συμμετέχουν όλοι. Στην ετήσια Anzac, οι Αυστραλοί τιμούν τους βετεράνους τους με μια γιγαντιαία παρέλαση ενισχύοντας το πατριωτικό τους φρόνημα και ας μην έχουν να συνορέψουν με ένα κακό γείτονα που φοβούνται. Την ημέρα αυτή όλοι οι επιζώντες βετεράνοι συνοδεύονται από νεότερα μέλη της οικογένειάς τους για την παρέλαση. Οσοι δε έχουν χαθεί εδώ και καιρό, είναι παρόντες με μια φωτογραφία.

Οι φανταστικοί φίλοι-2

EPA/OLIVIER MATTHYS

Το μεγάλο ντιμπέιτ

Μαθητές της Γάνδης ψηφίζουν. Εδώ και έξι μήνες 750 μαθητές προετοιμάζονται για να αναπτύξουν κριτική σκέψη για θέματα σημαντικά και που τους αφορούν με την βοήθεια ειδικών, όπως κλιματική αλλαγή, δυνατή δημοκρατία, αίσθηση της κοινότητας, μελλοντική πόλη και όλα αυτά στο πλαίσιο της «Ghent European Youth Capital 2024». Το αποκορύφωμα της διαδικασίας είναι ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των μαθητών θα αντιμετωπίσουν τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας αλλά και ο ίδιος ο Βασιλιάς του Βελγίου θα συμμετέχει σε συζήτηση με 10 αντιπροσώπους των μαθητών για να συζητήσουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή