Κόκκινα χείλη στον ουρανό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάζεται ο στρατός στην Ρωσία για την μεγάλη παρέλαση. Η Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου θα γιορταστεί με λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο. Ο στρατός θα αποδείξει το αξιόμαχο του, οι εξοπλισμοί θα εντυπωσιάσουν τους πάντες, όσοι έχασαν την ζωή τους θα βρεθούν σε φωτογραφίες στις αγκαλιές των συγγενών τους (με τον πρόεδρο Πούτιν να συμμετέχει και να κρατά την φωτογραφία του πατέρα του) και μια γενικότερη ευφορία να πλανάται στην ατμόσφαιρα. Και κάπου εκεί ανάμεσα στους τέλειους σχηματισμούς και τα κόκκινα χείλη των Ρωσίδων θα στρέφονται προς τον ουρανό.

Κόκκινα χείλη στον ουρανό-1

AP Photo/Manish Swarup

Δεύτερος γύρος

Εχει δει και έχει ζήσει το σχολικό θρανίο της φωτογραφίας γενιές και γενιές. Αυτή την φορά συμμετέχει στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών στην Ινδία, με τους ψηφοφόρους να απλώνουν το χέρι τους για να μαρκαριστούν ότι ψήφισαν με ανεξίτηλο μελάνι.

Κόκκινα χείλη στον ουρανό-2

REUTERS/Gilles Chris Namia Rimbarne

Εκλογές

Στα χρώματα της εθνικής σημαίας από πάνω μέχρι κάτω, είναι βαμμένοι οι οπαδοί τουMahamat Idriss Deby (σημερινού προσωρινού προέδρου της χώρας) που συμμετέχει στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στην Δημοκρατία του Τσαντ τον Μάιο.

Κόκκινα χείλη στον ουρανό-3

EPA/Tino Romano

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν

Θυμωμένοι είναι οι ακτιβιστές για το περιβάλλον καθώς βλέπουν την φύση να αλλάζει γύρω μας με τρομακτικούς ρυθμούς και καθημερινά θύματα και οι σύνοδοι η μια μετά την άλλη να μην καταλήγουν σε κανένα αποτέλεσμα. Ετσι και τώρα με αφορμή την σύνοδο των G7 για το κλίμα η οργάνωση Extinction Rebellion διαδηλώνει στο Τορίνο με σύνθημα «λίγο πριν αρχίσει το τσίρκο».

Κόκκινα χείλη στον ουρανό-4

Stefan Rousseau/Pool via AP

Ενσταντανέ

Σίγουρα θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και οικονομικά και πολιτικά οφέλη η επίσκεψη στην Ασία του υπουργού εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Για όσους δεν ξέρουν τα κέρδη ακόμη, μπορούν να μείνουν στα φοβερά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την περιοδεία του, το εικονιζόμενο από την Μογγολία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή