Και τώρα τί θα τον κάνουμε;

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά τα αγάλματα που έχουν συγκεντρωθεί στο ομώνυμο πάρκο Τσιάνγκ Κάι Σεκ στην Taoyuan της Ταΐβάν. Υπάρχει όμως πολλή δουλειά ακόμη να γίνει. Αλλα 800 περίπου μένει να συγκεντρωθούν μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να πάρει τις αποστάσεις της από το Πεκίνο, αλλά και τον ίδιο τον Κινέζο πολιτικό που έφτασε στο νησί μετά την ήττα του από τον Μάο και κυβέρνησε με στρατιωτικό νόμο μέχρι τον θάνατό του το 1975. Και ενώ τα αγάλματα του Τσιανγκ Κάι Σεκ συγκεντρώνονται στο πάρκο, φτιαγμένα σε διάφορα υλικά, στάσεις και αμφιέσεις, η συζήτηση που πονά είναι μία. Τι θα γίνει με το τεραστίων διαστάσεων κτίριο με την οκτάγωνη μπλε σκεπή και τα 89 σκαλοπάτια (όσα τα χρόνια του ηγέτη) που βρίσκεται στο κέντρο της Ταϊπέι μαζί με το Εθνικό Θέατρο της χώρας, στη πλατεία της Δημοκρατίας και το γιγαντιαίο άγαλμά του που το κοσμεί;

Και τώρα τί θα τον κάνουμε;-1

REUTERS/Zorana Jevtic

Τιμή στην οικογένεια

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο Βελιγράδι για την επίσκεψη. Κόσμος πολύς συγκεντρώθηκε για να υποδεχθεί τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινγκπίνγκ, με κινεζικά και σερβικά σημαιάκια. Το άγημα στήθηκε στην σειρά, τα χαλιά σκουπίστηκαν μια και δύο φορές και λίγο πριν καταφτάσουν οι επίσημοι επισκέπτες μια πάπια με τα μωρά της διέσχισε τον χώρο για την κοντινή λιμνούλα χωρίς κανείς να διαταράξει την διαδρομή της.

Και τώρα τί θα τον κάνουμε;-2

LUDOVIC MARIN/Pool via REUTERS

Αγόρι ή κορίτσι;

Πέρασε μια σκληρή εκπαίδευση το λυκόσκυλο της γαλλικής αστυνομίας, για να ανιχνεύει με την όσφρησή τουεκρηκτικά και να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή . Και ξάφνου ήρθε αυτός ο κίτρινος τύπος, ένας σκύλος της Boston dynamicsστην Μασαλία για να υποδεχθούν και οι δύο μαζί, την ολυμπιακή φλόγα και τον πρόεδρο Μακρόν και παρότι έχει μια εκπαιδευμένη μύτη, δεν έχει ιδέα αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Και τώρα τί θα τον κάνουμε;-3

REUTERS/Ahmed Saad

Εργα τέχνης

Ασπρόμαυρα είναι τα έργα του Hussein Falih, μιας και η πλειοψηφία των πελατών του είναι μελαχρινοί.  Ο Hussein  είναι κουρέας, και δημιουργεί τα έργα του αποκλειστικά από τις τρίχες που μαζεύει στο μπαρμπέρικο του σε μια γειτονιά της Βαγδάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT