Διαβάζοντας για τις ζωές των άλλων

Διαβάζοντας για τις ζωές των άλλων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που Ιρανοί σκηνοθέτες καταδικάζονται στα εγχώρια δικαστήρια μέχρι και με μαστιγώματα, την ώρα που οι γυναίκες δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν με ακάλυπτα τα μαλλιά τους, διεξάγεται η 35η Εκθεση Βιβλίου της Τεχεράνης με τους διαδρόμους της να γεμίζουν από νεαρές γυναίκες. Το πιο ανήσυχο κομμάτι μιας κοινωνίας για τον πολιτισμό και στην περίπτωση του Ιράν, το πιο καταπιεσμένο, αναζητά να μάθει, να βιώσει, έστω και μέσα από τις ζωές των άλλων.

Διαβάζοντας για τις ζωές των άλλων-1

EPA/NEIL HALL

Διακόσια χρόνια

Γενέθλια για την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου που ξεκίνησε με μόλις 38 πίνακες, δωρεά του τραπεζίτη John Julius Angerstein στις 10 Μαΐου το 1824. Μια δεκαετία και κάτι μετά σχεδιάστηκε από τον William Wilkins ένα νέο κτίριο για την στεγάσει στηνTrafalgar Square. Εχει στην κατοχή της έργα από τους διασημότερους ζωγράφους του κόσμου όπως Βαν Γκονγκ, Καραβάτζιο, Τέρνερ, Μιχαήλ Αγγελο, Ρέμπραντ και Βελάσκεθ. Η συλλογή της φτάνει τα 2.300 έργα και δέχεται 3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Διαβάζοντας για τις ζωές των άλλων-2

REUTERS/Brendan McDermid

Η πύλη

Πολύ πριν υπάρξει η τεχνολογία, ο κινηματογράφος το είχε σκεφτεί. Χρονομηχανές που μετέφεραν τους ανθρώπους από την μια γωνιά του κόσμου στην άλλη. Μόλις τώρα εγκαινιάστηκε η πύλη «The portal» στο Fratiron του Μανχάταν που συνδέει απευθείας το Δουβλίνο με την Νέα Υόρκη. Σαν βιντεοκλήση δηλαδή, αλλά δημόσια.

Διαβάζοντας για τις ζωές των άλλων-3

REUTERS/Stelios Misinas

Στρατιωτικό μουσείο στον βυθό

Ενα πρωτότυπο μουσείο έχουν ιδρύσει στην Ιορδανία και συγκεκριμένα στον βυθό της Ακαμπα. Βύθισαν 21 στρατιωτικά οχήματα τα οποία περιλαμβάνουν τάνκς, μεταφοράς προσωπικού, αντιαρματικά αλλά και ελικόπτερα στην θάλασσα σε βάθος από 15 έως 30 μέτρων και δημιούργησαν ένα αξιοθέατο καταδυτικού τουρισμού.

Διαβάζοντας για τις ζωές των άλλων-4

REUTERS/Tatiana Meel

Στην υγεία μας

Χωρίς καμιά ενοχή για τα μπέργκερ που στολίζουν το τραπέζι τους (άλλωστε ο Γκορμπατσόφ τα διαφήμισε) δύο  Ρώσοι βετεράνοι συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή για την 79 επέτειο της νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φωτογραφία από τους εορτασμούς το Βλαδιβοστόκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή