Natalia, μια μητέρα σε πένθος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της Βαλένθια, σοκάρονται. Στο κλουβί με τους χιμπατζήδες, ένα θηλυκό, η Natalia κρατά το σε αποσύνθεση σώμα του μωρού της. Το μωρό, πέθανε λίγες ώρες μετά την γέννα και η Natalia, που το 2018, έχασε άλλο ένα ακόμη, δεν λέει να το αποχωριστεί, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η θλίψη και ο θρήνος είναι πράγματα που υπάρχουν στην ζωή τους καθώς επίσης και ο σεβασμός του λειψάνου αγαπημένου προσώπου της κοινότητάς τους. REUTERS/Nacho Doce

Natalia, μια μητέρα σε πένθος-1

REUTERS/Phil Noble

Ανδρική επιθυμία ή πως να κάνεις μια έκθεση

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την δημιουργία της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου, διάφορα σπουδαία έργα, βρίσκουν νέα στέγη για λίγο καιρό. Ενα από αυτά είναι το μοναδικό γυμνό της Αφροδίτης του Βελάσκεθ, το οποίο ταξίδεψε μέχρι το Λίβερπουλ και θα εκτεθεί εκεί στην Walker art Gallery. Οι υπεύθυνοι της γκαλερί αποφάσισαν να τον εκθέσουν με το σκεπτικό του «πώς η ανδρική επιθυμία καταγράφηκε στην τέχνη» και κάνοντας το όλο σύνολο πιο επίκαιρο, μαζί με το έργο θα εκτεθούν σύγχρονα έργα γυναικών και μη δυαδικών ατόμων.

Natalia, μια μητέρα σε πένθος-2

REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Το είπαν και το έκαναν

Στην στήλη είχε δημοσιευτεί στο παρελθόν φωτογραφία από το δημοφιλές σημείο στην πόλη Fujikawaguchiko όπου οι τουρίστες συρρέουνγια να φωτογραφηθούν μπροστά από το κατάστημα Lawson και με φόντο το βουνό Fuji, που τώρα κρύβουν τα σύννεφα. Τα γκρουπ τουριστών όμως ταλαιπωρούσαν αγοραστές και κατοίκους και από τότε είχαν προειδοποιήσει ότι θα λάβουν μέτρα. Να λοιπόν που το είπαν και το έκαναν. Μαύρο πλαστικό, στήνουν οι εργάτες για να αποτραπεί η φωτογράφηση και όλοι να βρουν την ησυχία τους.

Natalia, μια μητέρα σε πένθος-3

Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Ισχυροποίηση του θεσμού;

Τον μεγάλο ντόρο που δημιουργεί το MET Gala θέλησαν να οικειοποιηθούν οι σχεδιαστές μόδας …σκύλων. Ετσι έστησαν ένα Dog Gala μπροστά από το Μουσείο Σκύλων στην Νέα Υόρκη (ναι υπάρχει).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT