Ο προϋπολογισμός

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια μεγάλη παράδοση. Η στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει τον νέο προϋπολογισμό. Την τσάντα (στην Αγγλία κόκκινη δερμάτινη με φθορές από την παλαιότητα) την κουβαλά όλο καμάρι ο υπουργός οικονομικών της κάθε χώρας. Η εθιμοτυπία έχει εγκαταλειφθεί στα περισσότερα κράτη με τον υπουργό να φτάνει στην βουλή με ένα στικάκι που παραδίδει στον πρόεδρο της βουλής (όπως συμβαίνει στα καθ’ ημάς). Οχι όμως στο Νεπάλ, που σύσσωμη η κυβέρνηση περιστοιχίζει τον υπουργό οικονομικών Barshaman Pun που κρατά το δίχρωμο τσαντάκι με τα οικονομικά στοιχεία και ένα κόκκινο φιόγκο δεμένο γύρω του.

Ο προϋπολογισμός-1

REUTERS/Nathan Howard

Μια μέρα με τους αγαπημένους

Σύσσωμη η διευρυμένη οικογένεια ήταν εκεί στο στολισμένο με σημαίες νεκροταφείο του Αρλινγκτον. Τσάντες πικ νικ, κουβέρτες για το γρασίδι και διάθεση να περάσουν την ημέρα τους με τον δικό τους στρατιώτη που έφυγε από την ζωή πάνω στο καθήκον. Τον Army Specialist Jordan Schuman.

Ο προϋπολογισμός-2

EPA/SOHAIL SHAHZAD

Καύσωνας

Τους πενήντα βαθμούς έχει φτάσει το θερμόμετρο στο Ισλαμαμπάντ. Με τους τρελαμένους από την ζέστη κατοίκους να βρίσκουν λίγη δροσιά στο φράγμα Angori στα περίχωρα της πόλης από όπου και η φωτογραφία.

Ο προϋπολογισμός-3

REUTERS/Greg Locke

«Η εποχή των παγόβουνων»

Κανονικά τέτοιο πράγμα δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Αν όμως είσαι τουρίστας και θέλεις να τα δεις από κοντά τότε τώρα είναι η στιγμή (από τα τέλη Μαίου μέχρι τον Ιούνιο) που αρχίζουν την πορεία τους στο Iceberg Alley όπως είναι γνωστό το πέρασμα. Στην φωτογραφία οι τουρίστες Dan και Jack Dupont ποζάρουν πανευτυχείς στον φακό με ένα κομμάτι πάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT